Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi muuten ainoastaan Suomessa koko maapallolla on salmonellavapaata broileria?

Vierailija
08.12.2008 |

Mitä Suomessa tehdään toisin kuin muissa maissa?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa tosin kanaloita ja lihajalostamoita valvotaan tarkasti ja näytteitä otetaan todella tiuhaan ja toimet on rajut, jos salmonellaan havaitaan. Mutta kyllä Suomessakin voi salmonella kanaa tai munia markkinoille päästä. Ei jokaista broileria ja munaa kuitenkaan tutkita.

Vierailija
2/11 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ehkä jossain muuallakin. Johtuu todella tiukoista määräyksistä ja niiden valvonnasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

erityinen "salmonella-ohjelma" jolla salmonella on saatu pysymään kurissa. EU:n myötä oli uhka että sitä pitää lieventää, mutta ilmeisesti se saatiin pitää voimassa. Kaikkia yksityiskohtia en muista mitä siihen liittyy, kun olen asiaa opiskellut jo reilun 10 v. sitten. Yksi oli ainakin erityinen "pöpöcoctail" joka annetaan vastasyntyneille tipuille vastustuskyvyn parantamiseksi. Lisäksi jos jollain broileritilalla havaitaan salmonellatartunta, sen tilan lihaa ei saa laittaa tuoreena myyntiin vaan ohjataan valmisruokateollsiuuteen (kuumennuksessa salmonella kuolee)

Vierailija
4/11 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

että Suomella on EU:lta erikoisvapaus tiukkoihin testauksiin koska täällä ei ole salmonellaa/sitä on niin todella vähän.

Vierailija
5/11 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

on EU:n myöntämä erityisoikeus noudattaa huomattavasti muita maita tiukempaa salmonellavalvontaa. Tosin Ruotsissa tämä ei tarkoita salmonellavapautta, koska siellä lähtötilannekin on ollut huonompi.



Suomeen ei esimerkiksi saa tuoda salmonellan saastuttamia rehueriä. Rehuerät ovat satamissa karanteenissa kunnes tulokset salmonellatesteistä valmistuvat. Tämä on tärkeä tekijä salmonellan torjumisessa.



Broileri- ja kananmunatuotanto on erittäin tarkoin valvottua ja säädeltyä. Tuotantotiloihin ei saa mennä kukaan muu kuin tuottaja itse. Tiloilla noudatetaan tautisulkua. Tuotanto tapahtuu kertatäyttöisenä, eli koko halli tyhjennetään kerralla, desinfioidaan ja sitten uudet linnut sisään. Valvonta jatkuu teurastamon ja jatkojalostuksen osalta yhtä tiukkana.



Salmonellavalvonnassa löydettyjen positiivisten tulosten määrä on promillen luokkaa, ja nekin löydöksen on Suomessa olleet sellaista serotyyppiä, joka ei sairastuta ihmistä.

Vierailija
6/11 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

halpispaskaruokaa ostavan kaupunkilaisdemarin kommentti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei kai kukaan raakaa broileria ja kananmunaa syö kuitenkaan, salmonellahan häviää kuumentamalla.

Vierailija
8/11 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

2, tyypillinen ulkomaista

halpispaskaruokaa ostavan kaupunkilaisdemarin kommentti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

mitä paskaa sullekin tuotetaan jos salmonellat ei haittaa. Harmi että kaikki kuluttajat eivät näköjään arvosta Suomen hyvää tilannetta salmonellan suhteen. Esim. Tanskassa on tänä vuonna sairastunut useita ihmisiä salmonella sianlihasta

Vierailija
10/11 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun sen pekonin seurana voi saada vaikka paskabakteerin vesijohtovedestä...

että ihan turha nyt alkaa maalaamaan kuvaa mistään täydellisen hygienisesta maailmankolkasta. ihan yhtälailla olen asunut ulkomaillakin vuosia ja oikein hyvää paikallista ruokaakin syönyt saamatta mitään vakavaa tautia.

mitä paskaa sullekin tuotetaan jos salmonellat ei haittaa. Harmi että kaikki kuluttajat eivät näköjään arvosta Suomen hyvää tilannetta salmonellan suhteen. Esim. Tanskassa on tänä vuonna sairastunut useita ihmisiä salmonella sianlihasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onneksi Suomessa salmonellan saamisen vaara raa'asta

kananmunasta on todella pieni, joten kylmistäkin jälkiruuista

voi nauttia huoletta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kolme kuusi