Pino-kasviksia, juureksia ja salaatteja helposti, monipuolisesti ja maittavasti
mammeli76 - 10.04. 14:31 (1/2)
Pino-kasviksia, juureksia ja salaatteja helposti, monipuolisesti ja maittavasti
Hei!
Pistetäänpä pinoon lapsiperheissä hyvin toimivia ja suosittuja erilaisia salaatteja sekä vihannes- hedelmä - juuresohjeita/vinkkejä, pelkkä perussalaatti ja porkkanaraaste alkaa maistumaan puulta ennemmin tai myöhemmin...
ja aloitus:
Jokaiselle ruokailijalle oma laakea lautanen, johon lantilliset erilaisia salaatinkastikkeita (siis näihin dipataan...), meillä käytössä kevyt valkosipulikastike, kevyt Thousand island- kastike sekä kevyt jogurttinen kastike.
Päytään sitten suurelle tarjoiluvadille siivutettuja tikkuja
- porkkanaa
-kurkkua
-hunajamelonia
-paprikaa
-kukkakaalinnuppuja (siis raakana - tosi hyviä!)
jokainen ottaa lautaselta ja dippaa lautasellaan - näin meillä menee valtavia määriä 5 ja 3 - vuotiaille - ja on tämän dippauksen takia tosi suosittu ruoka, vaikka ainekset hyvin perusaineksia!
Ilmoita asiaton viesti
Vastaukset järjestyksessä: uusin alimpana | uusin ylimpänä
tiuhtiainen - 20.04. 16:19 (2/2)
Loistoaloitus,
toivottavasti moni muu tulee jakamaan ideoitaan!
Meillä hitti sukulais- ja tuttavalasten parissa on ollut juustofondue. Oma " syö" vielä sitä mitä mamma, eli lapsiveden kautta pääsee kokeilemaan makuja... Mutta siis, helpoimmalla pääsee kun ostaa valmispaketin (meidän kokemuksen mukaan Tiger on parempi kuin President). Saa toki alkaa ähräämään erilaisten juustojen, viinin, kirsikkaliköörin, muskotin yms kanssa, mutta en ole varma onko se sen väärti vaikka yleensä vastustankin valmisruokia... Meillä siihen joukkoon sekoitetaan paketti gruyere-juustoa ja hyvää on. Joukkoon dipataan joko yksin tai päällekkäin esimerkiksi:
tumman ja vaalean leivän paloja
kukkakaalia
kurkkua
banaania
omenaa
oliivia
hillosipulia
keitettyä bataattia
porkkanaa......
Melkein mitä tahansa kasviksia ja hedelmiä voi käyttää tähän ja herkullista on. Jos ei ole valmista fondue-pataa, voi yhtä hyvin käyttää kattilaa vesihauteessa tai sitten löytää kirpparilta parilla eurolla joltain tarpeettomaksi jääneen. Niin ja tietty jälkiruoaksi tehdään suklaafondue johon esim. mansikkaa, banaania, ananasta...
Yleensä mun huomion mukaan kasvikset menee paremmin alas, jos niiden kanssa saa näperrellä, syödä sormin, tai ne maistuu vähän erilaiselta. Siis salaatin päälle kannattaa vähintään pusertaa ripaus sitruunaa tai heittä oliiviöljyä ja yrttejä. Pelkkä salaatinlehti kun maistuu omaan suuhunkin puisevalta...
En tiedä visiteeraako kukaan tuolla ruokaohjepuolella, joten kokeillaanpa tällä puolella, tämä kun on meitä jokaista koskettava asia ja vieläpä terveellinenkin sellainen