Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Millaisia helppoja leivonnaisia kauraryyneistä?

29.02.2008 |

Oliskos jollakulla ohjeita, makea/suolainen, jonka yhtenä raaka-aineena olisi kauraryynit? Meillä tytär haluaa aina välillä leipoa jotain, ja olen todennut, että yksi mitä on aina kaapissa on kauraryynit. Se voisi olla myös vaikkapa jälkiruoka.

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
09.03.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppo ja herkullinen jälkiruoka vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Ohje löytyy googlettamalla;)

Vierailija
2/3 |
10.03.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

on helppo ja nopea tekoinen googlettamalla tuli tämä ohje ekana



50 g margariinia

2.5 dl kaurahiutaleita

2 rkl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl sokeria

0.5 dl siirappia

1 tl vaniljasokeria

1 muna

Sekoita kaikki aineet sulaneeseen rasvaan. Nosta taikinasta pellille leivinpaperille pieniä nokareita kahdella lusikalla. Jätä reilut välit. Paista kauralastuja n. 5 minuuttia 200 asteessa. Irrota leivinpaperista hieman jäähtyneinä.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
12.03.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

SÄMPYLÄRUUDUT



(uunipannullinen)

5 dl vettä

4 dl (Elovena-)kaurahiutaleita

1 ps kuivahiivaa

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

1/2 dl rypsiöljyä

6 dl vehnäjauhoja

Voiteluun: munaa

Pinnalle: Elovena-kaurahiutaleita



Ohje:



1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen kaurahiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää sokeri, suola, öljy sekä jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi (noin 30 x 35 cm). Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

3. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

4. Voitele pinta munalla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi.

5. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Hyvää tuoreena!



KAURALEIPÄSET



(16 kpl)

4 dl vettä

2 dl kaurahiutaleita

1 ps kuivahiivaa

3/4 - 1 tl suolaa

2 rkl siirappia tai

sokeria

1/2 dl rypsiöljyä

6 dl vehnäjauhoja



1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen kaurahiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää suola, siirappi, öljy ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Taikina on löysää.

2. Ota taikinasta kahden lusikan avulla taikinakasoja leivinpaperin päälle pellille. Ripottele kasojen päälle vehnäjauhoja ja taputtele pyöreiksi leipäsiksi (halkaisija noin 6 cm). Anna leipästen kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

3. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

4. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.



HELPPO MARJAPIIRAKKA



2 munaa

2 dl sokeria

2 dl juoksevaa margariinia (tai 200grammaa margariinia sulatettuna)

2 dl maitoa

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

Täyte:

8 dl marjoja, esim. mustikoita, vadelmia, puolukoita tai punaherukoita

Pinnalle:

1 1/2 dl juoksevaa margariinai

1 1/2 dl sokeria tai

fariinisokeria

1 tl vanilliinisokeria

4 dl kaurahiutaleita



Ohje:

1.Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2.Sekoita munat ja sokerit.

3. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, rasva ja maito. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (28-35 cm)

4. Ripottele päälle marjat.(Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne jäisinä.)

5. Sekoita rasva, sokeri, vanilliinisokeri ja kaurahiutaleet keskenään. Ripottele marjojen päälle.

6. Paista uunin keskitasolla 25-35 minuuttia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kahdeksan yksi