Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

kysymys juustosta raskausaikana

24.01.2008 |


Appi oli saanut tuttavaltaan ison kimpaleen juustoa ja antoi siitä puolet meille. Saimme ehkä noin 2 kg palan. Juusto on kääritty vain tuorekelmuun eikä siinä ole mitään tietoja sisällöstä. Juusto on ns. kovajuusto ja näyttää Emmentaalilta. Voiko tuollaisesta juustosta olla jotakin vaaraa raskauden aikana? Raskaus on vasta alussa (6+) ja aikaisempien keskenmenojen takia en haluaisi vielä kertoa sukulaisille. Appi ei tiennyt, mitä juustoa juusto tarkkaan ottaen on enkä halua herättää huomiota rupeamalla tenttaamaan. Olen ollut käsityksessä, että pehmeiden juustojen, kuten Mozzarellan tai Fetan, kanssa on oltava varuillaan pastöroinnin/listerian takia, mutta miten on kovajuustojen laita? Uskaltaisinko syödä vai jätänkö miehelle ja ostan kaupasta omat juustot?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
24.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuorejuustoja voi syödä jos ne on pastöroidusta maidosta tehty mutta jos ne on pidempään kuin pari päivää olleet auki, ei kannata. Näin neuvoi neuvolasta kun viimeksi kävin. Sama koskee myös raejuustoa, eli syö heti avaamisen jälkeen äläkä säilytä. Kuumennettuna kaikki ok.

Vierailija
2/2 |
30.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset


Tuo oli paljon selkeämpää kuin mitä itse neuvolasta sain irti. Kiitos vastauksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi viisi