Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hyvä tonnikalapiirakan ohje?

22.01.2008 |

Elikkä oisko kellään hyvää tonnikalapiirakan ohjetta? Jos on joku muukin superhyvä suolasen piirakan ohje ni voi laittaa!!



Kiitti!

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
16.03.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

TONNIKALAPIIRAKKA



250 g maitorahkaa

250 g voita tai margariinia

250 g vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta



2 prk tonnikalaa

1 ps vihannes-riisisekoitusta

1 ps kasvissuikaleita

2 prk kermaviiliä

2 kananmunaa

tilliä

sitruunapippuria

(kalamaustetta)

juustoraastetta



Sekoita pohjan aineet ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita täytteen aineet ja levitä pohjan päälle. Paista 200 asteessa n. 40 min.



VINKKI: Voit halutessasi levittää täytteen pohjan päälle ja kääriä rullalle, jonka leikkaat n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi (lyhennä paistoaikaa).

Vierailija
2/3 |
23.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan vaan suolainen piirakkataikina pohjaksi, siihen purkki tai kaksi tonnikalaa, sitten 2dl kermaan tai maitoon sekoitat 2 munaa ja paljon tillia, suolaa ja pippuria ja desi juustoraastetta, kaadat päälle ja paistat. :) Voi myös juustoraasteen sijasta laittaa jotakin paiston kestävää sulatejuustoa, ja vähentää sitten maidon määrää.



Valion juustomainoksessa oli syksyllä quiche lorraine:n ohje, siis ranskalainen pekonipiirakka. Se oli tosi hyvää, vaikka rasvaa tihkuukin... rasvaa vielä enemmän kuin tavallisissa piirakoissa... :) :) se varmaan löytyy vielä valion sivuilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
26.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset


Tämä seuraava piirakka on aivan ihana koska tuo pohja on yksinkertaisuudessaan todella hyvä =)

Olen tehnyt tätä sekä tonnikala/muna täytteellä

että säilykelohi/tomaattitäytteellä

enkä osaa sanoa kumpi on parempi. Periaatteessa en edes pidä lämpimästä tonnikalasta, mutta tää piirakka vie kielen mennessään.



Ohje on pienelle pellille, mutta jos on iso 60cm uunin pelti niin tee ohje vaikka aloittaen 5dl jauhoilla ja lisää muita yhtä paljon.



KALASTAJA-EEMELIN PIIRAKKA



3dl vehnäjauhoja

3dl kaurahiutaleita

1tl suolaa

3tl leivinjauhetta

3/4 dl öljyä

3dl maitoa



PÄÄLLE:



2tlk säilykelohta TAI tonnikalaa

6-8 Tomaattia TAI keitettyä kananmunaa

1-2tl sitruunapippuria tai aromisuolaa tms.

1/2-1dl tilliä tai kuivattua tilliä

200gr juustoraastetta (kermajuusto tai Emmental)



Sekoita kuivat aineet.

Lisää joukkoon öljy ja maito. Sekoita

Levitä leivinpaperille pellille (kuuluu olla aika löysää)

Levitä hienonnetut lohi- tai tonnikalapalat päälle

Laita tomaatti tai kananmunaviipaleet päälle

Ripottele pinnalle mauste

Päälle juustoraastetta



Paista 225 asteessa 18-20 minuuttia

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän neljä viisi