Hyvä tonnikalapiirakan ohje?
Elikkä oisko kellään hyvää tonnikalapiirakan ohjetta? Jos on joku muukin superhyvä suolasen piirakan ohje ni voi laittaa!!
Kiitti!
Kommentit (3)
Ihan vaan suolainen piirakkataikina pohjaksi, siihen purkki tai kaksi tonnikalaa, sitten 2dl kermaan tai maitoon sekoitat 2 munaa ja paljon tillia, suolaa ja pippuria ja desi juustoraastetta, kaadat päälle ja paistat. :) Voi myös juustoraasteen sijasta laittaa jotakin paiston kestävää sulatejuustoa, ja vähentää sitten maidon määrää.
Valion juustomainoksessa oli syksyllä quiche lorraine:n ohje, siis ranskalainen pekonipiirakka. Se oli tosi hyvää, vaikka rasvaa tihkuukin... rasvaa vielä enemmän kuin tavallisissa piirakoissa... :) :) se varmaan löytyy vielä valion sivuilta.
Tämä seuraava piirakka on aivan ihana koska tuo pohja on yksinkertaisuudessaan todella hyvä =)
Olen tehnyt tätä sekä tonnikala/muna täytteellä
että säilykelohi/tomaattitäytteellä
enkä osaa sanoa kumpi on parempi. Periaatteessa en edes pidä lämpimästä tonnikalasta, mutta tää piirakka vie kielen mennessään.
Ohje on pienelle pellille, mutta jos on iso 60cm uunin pelti niin tee ohje vaikka aloittaen 5dl jauhoilla ja lisää muita yhtä paljon.
KALASTAJA-EEMELIN PIIRAKKA
3dl vehnäjauhoja
3dl kaurahiutaleita
1tl suolaa
3tl leivinjauhetta
3/4 dl öljyä
3dl maitoa
PÄÄLLE:
2tlk säilykelohta TAI tonnikalaa
6-8 Tomaattia TAI keitettyä kananmunaa
1-2tl sitruunapippuria tai aromisuolaa tms.
1/2-1dl tilliä tai kuivattua tilliä
200gr juustoraastetta (kermajuusto tai Emmental)
Sekoita kuivat aineet.
Lisää joukkoon öljy ja maito. Sekoita
Levitä leivinpaperille pellille (kuuluu olla aika löysää)
Levitä hienonnetut lohi- tai tonnikalapalat päälle
Laita tomaatti tai kananmunaviipaleet päälle
Ripottele pinnalle mauste
Päälle juustoraastetta
Paista 225 asteessa 18-20 minuuttia
TONNIKALAPIIRAKKA
250 g maitorahkaa
250 g voita tai margariinia
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 prk tonnikalaa
1 ps vihannes-riisisekoitusta
1 ps kasvissuikaleita
2 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
tilliä
sitruunapippuria
(kalamaustetta)
juustoraastetta
Sekoita pohjan aineet ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita täytteen aineet ja levitä pohjan päälle. Paista 200 asteessa n. 40 min.
VINKKI: Voit halutessasi levittää täytteen pohjan päälle ja kääriä rullalle, jonka leikkaat n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi (lyhennä paistoaikaa).