Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Täytekakun tekemisestä, auttakaa kysymys tässä:

Vierailija
31.10.2008 |

vaikka 5 min. päästä...

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
31.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole tehnyt täytekakkuja, nyt katsoin pikana netistä ohjeen vertailematta muihin ohjeisiin, eli tein kakun jossa on 4 munaa, 1 dl sokeria 1 dl perunajauhoja ja 1 dl vehnäjauhoja ja leivinjauhetta 1 tl, paisto 200 astetta. Kun katsoin jälkikäteen muita ohjeita niin täytekakuissahan on paljon enemmän sokeria, ja kakku näyttää jo nyt tummuneen vaikka aikaa vielä jäljellä 20 min. Eli tuleeko huono kakku ja tiputanko lämpötilaa?

Vierailija
2/7 |
31.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

4 munaa

2dl sokeria

2dl vehnäjauhoja

1tl vanilliini sokeria ja

1tl leivinjauhoja



Ja paistan 175 asteessa kunnes irtoaa kakkuvuoan reunoilta. Eli noin 40 - 45min.

Ja onnistun varmasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
31.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja taikinakerros ohuempi.

Vierailija
4/7 |
31.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos paistoajassa lukee "noin", voit ottaa korkeintaan 5 min aikaisemmin pois.



Mitä enemmän sokeria sitä nopeammin tummuu, eli ei johdu ainakaan sokerista.

Vierailija
5/7 |
31.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä takuuvarma kakkupohjan ohje:



Mittaa tuoppiin 4 huoneenlämpöistä munaa

laita kulhoon ja mittaa samanverran sokeria

Vaahdota kuohkeaksi, niin että voit kääntää astian ympäri ilman, että mitään tippuu pois.

Mittaa samanverran vehnäjauhoja ja päälle vähän (n.1/2 dl) perunajauhoja

+ 1 tl leivinjauhetta. Siivilöi nämä vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.



Paista 200 asteessa, kunnes kypsä eli ruskea päältä ja hammastikulla koetettaessa ei jää tikkuun taikinaa. (ehkä n. 30 min)

Vierailija
6/7 |
31.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

takaisin laittaa, saapa nähdä onko sisältä kuitenkin raaka, ei kyllä jäänyt taikinaa tikkuun, kakku kyllä jo lässähti keskeltä komeasti... Kohta kumoan :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
31.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistolämpötila 160 max 170 astetta on oikea paistolämpötila, mainitsemasi liian kuuma.



Jos joskus käy niin että pinta alkaa tummua liikaa voit heittää vuoan päälle leivinpaperin eristeeksi.



Kakkumassaohjeita on pilvin pimein keittokirjoissa ja netissä.



Kotioloissa olen havainnut hyväksi tällaisen

5 munaa

1,5 dl sokeria

lämmintä vettä pari kolme rkl

2,5 dl vehnäjauhoa

0,75 dl tärkkelystä yleensä käytän ohrakasta tai maissitärkkelystä toki perunajauhokin käy



En käytä kohotusainetta sillä jos munia ja sokeria on vatkattu riittävästi munan kohotusvoima riittää uunissa aikaansaamaan kuohkean lopputuloksen.



Uppovedessä lämmitetyt munat rikotaan kulhoon ja lisätään sokeri ja vesi. Massa vatkataan kuohkeaksi. Lisätään jauhoseos seuloen joukkoon varovasti sekoitellen.



Vuoan kunnostaminen näin: leikkaa leivinpaperikiekko vuokaa apuna käyttäen ja laita vuoan pohjalle, voitele vuoan reunat (ei tarvitse korppujauhoa). Kun paistat kakun anna vetäytyä vuoassa noin 20 minuuttia ennen kumoamista ettei kakku läsähdä.



Jos sinulla on vuoan pohjalla paperikiekko niin kakkupohja ei rikkoonnu kumottaessa, vuoan reunat voit kiertää irti (yleensä irtoaa itsekseen) vaikka veitsellä ja kumoa kakku. Kun käytät pohjan repäiset paperin kakusta pois.



Munat vatkautuu parhaiten lämpöalueella 40-60 ja sokeri liukenee helposti massaan.



Terkuin kondiittori joka toivottaa miellyttäviä onnistumisen kokemuksia jatkossa

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi yhdeksän