Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Leivontatumpelo kysyy kuivahiivasta

Vierailija
28.09.2007 |

Voiko kuivahiivan sekoittaa nesteeseen vai pitääkö aina sekoittaa jauhoihin? Ongelmana mulla on se, että kuivahiivalla leivotut pullat eivät ikinä kohoa. Olen yrittänyt pitää taikinan mahdollisimman lämpimänä, että kuivahiiva toimisi, eli lämmin neste, lämmin rasva, jopa lämmitetyt jauhot mutta viimeksi kun mittasin valmiin taikinan lämpötilan paistomittarilla niin se oli vaan 38 astetta. Johtuuko hiivan toimimattomuus siis siitä että taikina on liian kylmää ja miten ihmeessä sen saa 42-asteiseksi? Vai teenkö tästä hommasta nyt ihan liian vaikeata???

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
28.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

kattilaa hellalla samalla kun sekoitat.

PÖNTTÖ!

Vierailija
2/5 |
28.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaivaa enemmän. Tai vähemmän : )

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
28.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

laitat reilusti lämmintä vettä tai maitoa kulhoon sitten sokerit,kardemummat sun muut ja vähän jauhoja ja sitten vasta kuivahiivan loppuihin jauhoihin ja viimeksi rasva

Vierailija
4/5 |
28.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei kuitenkaan kiehuvaksi:) Ja suotta niitä jauhoja alat lämmittää:) Kuuma neste +42 astetta ja sekoitat kuivahiivan siihen ja sen jälkeen vasta jauhoja.. Koita seuraavalla kerralla tuoretta hiivaa:)

Vierailija
5/5 |
28.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija:


ei kuitenkaan kiehuvaksi:) Ja suotta niitä jauhoja alat lämmittää:) Kuuma neste +42 astetta ja sekoitat kuivahiivan siihen ja sen jälkeen vasta jauhoja.. Koita seuraavalla kerralla tuoretta hiivaa:)

Tuorehiivalla onnistuu kyllä aina, mutta kuivahiiva on niin kätevää pitää aina kaapissa varalla. Mutta kun ei nouse niin ei nouse! Ap