Leivontatumpelo kysyy kuivahiivasta
Voiko kuivahiivan sekoittaa nesteeseen vai pitääkö aina sekoittaa jauhoihin? Ongelmana mulla on se, että kuivahiivalla leivotut pullat eivät ikinä kohoa. Olen yrittänyt pitää taikinan mahdollisimman lämpimänä, että kuivahiiva toimisi, eli lämmin neste, lämmin rasva, jopa lämmitetyt jauhot mutta viimeksi kun mittasin valmiin taikinan lämpötilan paistomittarilla niin se oli vaan 38 astetta. Johtuuko hiivan toimimattomuus siis siitä että taikina on liian kylmää ja miten ihmeessä sen saa 42-asteiseksi? Vai teenkö tästä hommasta nyt ihan liian vaikeata???
Kommentit (5)
laitat reilusti lämmintä vettä tai maitoa kulhoon sitten sokerit,kardemummat sun muut ja vähän jauhoja ja sitten vasta kuivahiivan loppuihin jauhoihin ja viimeksi rasva
ei kuitenkaan kiehuvaksi:) Ja suotta niitä jauhoja alat lämmittää:) Kuuma neste +42 astetta ja sekoitat kuivahiivan siihen ja sen jälkeen vasta jauhoja.. Koita seuraavalla kerralla tuoretta hiivaa:)
Vierailija:
ei kuitenkaan kiehuvaksi:) Ja suotta niitä jauhoja alat lämmittää:) Kuuma neste +42 astetta ja sekoitat kuivahiivan siihen ja sen jälkeen vasta jauhoja.. Koita seuraavalla kerralla tuoretta hiivaa:)
Tuorehiivalla onnistuu kyllä aina, mutta kuivahiiva on niin kätevää pitää aina kaapissa varalla. Mutta kun ei nouse niin ei nouse! Ap
kattilaa hellalla samalla kun sekoitat.
PÖNTTÖ!