voiko jauhelihaa keittää?? vauvanruokaan?
jos, niin miten olette tehneet? yritän tehdä vauvanruokasössöä enkä tiedä, miten lihan pitäisi olla.
Kommentit (11)
yleensä keitetään, juu. Ja kypsyyden näet väristä.
Mistä näitä avuttomia oikeasti sikiää?!?
mua ei nolota olla tyhmä - nolottais olla kysymättä! :)
Vierailija:
mua ei nolota olla tyhmä - nolottais olla kysymättä! :)
porkkana kiehuu puol tuntia ja peruna vähän vajaa, jauheliha taas on valmista n 10min. No toki ne voi keittää samassa jos laittaa siinä järjestyksessä ku kypsyy. Osaatko ap tehdä jauhelihakeittoa?
jos teet samassa kattilassa, et voi tietää paljonko sitä lihaa on per annos. Eli keitä erikseen vaan.
ne potut ja porkkanat mieluummin erikseen kun niillä kestää kauemmin kypsyä. Ja soseuta mielellään sen keitinveden kanssa niin jää vitamiinit paremmin talteen. Ja keitä niukassa vedessä.
Ja juu, sori toi avuttomuuskommentti, ei ehkä ollut ihan asiallinen ;) (väsyttää)
voi pakastaa, kun se on sekoitettuna muihin aineksiin. Muuten sen rakenne vähän kärsii (no haittaako se sitten?)
pussipakastus hyväksytään :) Pilttipurkit on kanssa jees.
Vauvoille suositellaan vähärasvaista jauhelihaa.
Jauheliha on kypsää kun se on muuttunut harmaanruskeaksi, ihan 5min keittäminen riittää.
Porkkana (viipaloi vähän) kypsyy n. 15minuutissa ja perunanpalat 10 minuutissa.
Vesi siis kiehumaan ja kun kiehuu, lisää porkkanat. Muutaman minuutin päästä perunat ja muutaman minuutin päästä jauheliha.
Voi laittaa myös yrttimausteita (tarkista purkin kyljestä ettei sisällä suolaa jos käytät kaupan mausteita) mm. ruohosipulia, persiljaa, basilikaa..
Ota erilliseen kippoon ja laita hiukan lientä sekaan ja sauvasekoittimella tms. soseeksi.
Niissä kestää muistaakseni kauemmin kuin siinä jauhelihassa (murusta joukkoon).
ja sitä vähärasvaista jauhelihaa.