Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä täytekakun täytteeksi?

20.07.2007 |

Siis, mitä muuta voisi laittaa täytekakun täytteeksi, kuin sitä iänikuista vadelmahilloa ja banaania? Jotain raikasta täytettä kaipaisin joka olisi myös laktoositon.



Löytyiskö joltakulta myös idioottivarman vaniljakiisselin ohje tuonne kakun täytteeseen? Olen pari kertaa yrittänyt tehdä ja pieleen on mennyt.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
20.07.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuoreet mansikat ja kermavaahto. Ite tein just viime viikolla tuoreista mansikoista ison kakun eikä menny kauan ku oli koko kakku syöty :)



Siis tooosiii paljon niitä mansikoita ja reilusti kermaa. NAM!



Toinen mun suosikki on mansikkarahkalla täytetty kakku (eli rahkaa, kermavaahtoa ja mansikoita survottuna sekasin... ja sokeria maun mukaan). Päälle vaikka sulatettua suklaata.

Vierailija
2/4 |
20.07.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlaa lemon curd niin löydät ohjeita tuohon ihanuuteen. Saa myös kaupasta purkissa, mutten suosittele. Kiisseliä voi käyttää yksikseen tai vaikka rahka-kermaseokseen sekoitettuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
21.07.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja se menee näin:



2 isoa sitruunaa

2 dl sokeria

25 g voita

3 munaa



Pese sitruunat hyvin (tiskiainetta + juuriharja!) ja raasta kuori ja purista mehu. Sekoita nämä vesihauteen kestävässä kulhossa sokerin ja voin kanssa. Kuumenna niin että sokeri liukenee ja voi sulaa. Jäähdytä. Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita ne sitruunaseokseen ja kuumenna hitaasti vesihauteessa sekoitellen, kunnes seos sakenee.



Näin siis HS, muistelen jonkun toisen ohjeen mukaan tehneeni aiemmin myös siten, että voita lukuunottamatta aineet on sekoitettu ja kuumennettu hitaasti ja sekoittaen vesihauteessa. Lopuksi voi lisättiin riuskasti sekoittaen lämpimään seokseen. Muistaakseni meni näinkin ihan hienosti eikä tarvinnut välissä jäähdytellä.

Vierailija
4/4 |
24.07.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valkosuklaa moussea tai eri marjoista tehtyjä mousseja



Kirsikoita ja suklaata



mariannerouheella maustettuja rahkoja tai kermoja



Päärynää ja mariannerouheella maustettua kermaa



Daimia, kermavaahtoa ja jotain hedelmää



Sitruunamouseeja tai rahkoja



Marjoilla tai hedelmillä maustettuja tuorejuusto-kermasekoituksia



Tässä linkki sivulle josta löydät paljon erillaisia kakkuja ja täytevaihtoehtoja:



http://www.sekasoppa.vuodatus.net/blog/category/KAKUT