fetajuusto
saako syödä?
viidettä odotan mutta jostain syystä päässä ei tunnu olevan mitään jälkeä siitä tiedosta minkä olen jo monta kertaa saanut :o)
Kommentit (8)
Maito on pastöroitu (iskukuumennettu?), joten on listeriavapaa.
Ei ole pastöroitu sama kuin iskukuumennettu.
Pastöroimisessa maidon lämpötila kohotetaan 71.7 asteeseen 15 sekunniksi, iskukuumennuksessa lämpötila kohotetaan 135 asteeseen.
Eikö listeria kuole vasta 75 asteessa?
ovat antaneet ohjeeksi, että pastöroituja maitotuotteita juustoja yms. saa syödä.
hirveästi tekee mieli juuri fetajuusto salaattia *nam*
itse olen syönyt, enkä edes asiaa mitenkään kyseenalaistanut, vaikkakin olen tarkka juuri noiden rajoitusten kanssa. Mielestäni fetassa ei ole mitään syytä huoleen, jos tehty pastöroidusta maidosta.
vauva2006 rv35+5
Joo, niin muakin on neuvottu, rupesin vain ihmettelemään kun nuo lämpötilat lysin. :) Mutta eivätköhän tiedä mitä neuvolassa neuvovat.
juustoja, myös pehmytjuustoja, voi syödä. Ks Helistin. fi, siellä kysyttiin asiantuntijalta tätä.
jo tehty pastöroidusta maidosta, niin silloin saa syödä ja olen itsekin syönyt.
vauva2006 rv35+5