Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

***GRILLAUS -parhaimmat lisukkeet ja kastikkeet***

27.05.2007 |

kerättänkös pino minne kerätään prhaita ohjeita lisukkeista kalan ja lihan lisäksi. Myös kastikkeet kiinnostaa, jos niitä nyt tarvii :)



Omasta mielestäni huippuhyvää on nektariinit paloiteltuina ja niiden päälle sivellään HP saucen Fruity kastiketta, makeaa mutta samalla tulista, nam. Toimii myös pyttipannun tapaisessa, missä wokataan grillissä kasviksia, makkaraa paloina, kanaa paloina, nektariineja, sipulia jne. Mitä ikinä keksitkään, sekaan reilusti Fruitya, nam nam. Muurikkapannu paras vekotin tähän ruokaan.



Uusi herkku viime kesältä oli herkkusienet pekoniiin käärittyinä ja sisälle koverretaan kolonen, minne homejuustoa, slurps.



Tok grillausvinkit muutoinkin otetaan vastaan, marinadit, eri tavat laittaa kalaa, kanaa...



Lisää kesäisiä vinkkejä kaipaillaan...

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
02.06.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitanpa tässä perunalisukkeen ohjeen. On ihan ehdoton grilliruuan kanssa. Ohje on alunperin Pirkan Ruoka-lehdestä, mutta muuntelin sitä omaan makuun sopivaksi ja on ihan tosi hyvää; voisin syödä pelkästään tätä.



Perunasalaatti (n. 4-6 annosta)

4-5 isoa kiinteää perunaa (vihreä pussi)

1 ps pakastemaissia

1 ps vihreitä papuja paloina (pakaste)

1 prk kidneypapuja (säilyke)

1 rs pekonikuutioita

1 makea sipuli

suolaa

mustapippuria



Kastike:

3 rkl ruokaöljyä

1 rkl vahvaa sinappia

1 rkl omenaviinietikkaa

suolaa

mustapippuria



Keitä perunat ja anna jäähtyä. Keitä vihreät pavut ja maissit (vaikka samassa kattilassa), valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä. Paista pekonikuutiot kuumalla pannulla rapsakaksi ja kaada talouspaperille, niin enimmät rasvat imeytyy paperille. Valuta ja huuhtele säilykepavut lävikössä. Hienonna sipuli. Sekoita kipossa kastikkeen ainekset. Kuori ja kuutioi perunat (n. 1,5 cm x 1,5 cm) ja laita ne kannelliseen astiaan. Kaada perunoiden päälle puolet kastikkeesta ja sekoita, mausta tarpeen mukaan vielä suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset ja loput kastikkeesta. Kansi päälle ja potti jääkaappiin maustumaan n. tunniksi.

Vierailija
2/2 |
03.06.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset


Brasiliassa tarjottiin häränlihan kanssa paistettua banaania ja ne tosiaankin sopivat loistavasti yhteen! Sen lisäksi banaani kypsyy grillissä nopeasti toisin kuin monet muut vihannekset ja hedelmät joten hätäisille lapsille saa nopeasti lisukkeet jotka menevät tosi hyvin kaupaksi.



Eli meillä grillataan:

- kokonainen härän sisäfile viipaleiksi ja marinadiin edellisenä päivänä ja sitten grilliin

- sama possun sisäfileen kanssa

- kanan rintafileet valmiissa marinadissa tai itse maustettuina

- kokonaiset banaanit kuorineen grilliin ja grillataan mustiksi, kuoritaan lautasella

- kesäkurpitsat viipaleina grilliritilälle ja grillausmarinadia sivellään päälle

- isot herkkusienet täytettynä aurajuustolla siltään grilliin (meillä ei oikein tykätä pekonista...)

- foliossa kasvisnyytit eli kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia, kirsikkatomaatteja, ne herkkusienten jalat jne... sekä aurajuustoa folioon ja nyytti grilliin

- keitettyjä perunoita halkaistuna, maustettuna ja öljyllä siveltynä suoraan grilliritilälle

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla