Keltarauhasen vajaatoiminta

Seuraa 
Liittynyt8.9.2015

Mistä vajaatoiminta johtuu ja voiko siihen itse mitenkään " kotikonstein" vaikuttaa? Miten asia tutkitaan ja missä vaiheessa kiertoa? Hoitona ilmeisesti luget?

Epäilen hyvin vahvasti, että mulla jotain häikkää, kun aina ennen kukautisia 3-4 pv rusehtavaa tuhruvuotoa. Kiero normaalisti 29 pv (voi heittää muutaman päivän). Nyt kuitenkin tuhruttelee kahdeksatta päivää ja kp 33 menossa. Raskaustesti näytti eilen negaa.

Te, joilla kokemusta lugeista, oliko apua? Tuleeko niistä jotain sivuvaikutuksia?

Kiitos, jos joku viitsii vastata.Luna=)

Kommentit (3)

Vierailija

En osaa tuosta vajaatoiminnasta mitään sanoa. Minulla normaali säännöllinen kierto 28 päivää, ei tiputtelua tmv. mutta raskaus ei alkanut tai jos alkoi meni heti kesken (4km) sain avuksi clomit luget ja minidisberinin. Aloitin luget kp16 ovis oli kp14 ja kp 26 plussasin. Tämä oli siis ensimmäinen lugekierto. Käytin sitten rv 11 loppuun lugeja ja lapsettomuuslääkärin mukaan niillä ylläpidettiin raskautta kunnes istukka pärjäsi yksin. Minidisberiniä menee edelleen.

Luget aiheuttaa huimausta ja väsymystä mutta pahinta on se kun kapselit sulaa niin sitä tahnaa valuu alapäästä 24h. Laitoin aluski 3x2kapselia päivässä ja sitten 2x 2kapselia ja koko ajan valui paksua töhnää alapäästä mutta kyllä sen kesti raskauden vuoksi.

Vierailija

Ymmärsinkö oikein, että luget ovat joitain kapseleita, joita laitetaan emättimeen? Ei siis suun kautta otettavia?

Kuukautiset alkoivatkin nyt illalla, joten taidan ottaa yhteyttä gyneen vielä tällä viikolla.

Onko jollain muuten tietoa, että mitä eroa on lugeilla ja teroilla?

Vierailija

Moi!Terolutit ovat synteettistä tavaraa, jota määrätään usein juuri esim. tiputteluvuotoihin otettavaksi kp 15-24 suun kautta.

Terolut taas on aitoa keltarauhashormonia, progesteronia (on muuten kalliimpaakin) ja mulla ainaki on emättimen kautta laitettavia. Annostus ja käyttöpäivät vaihtelevat vähän tarkoituksen mukaan. Lugeja käytetään mm. epäsäännöllisten kk hoitoon, vaihdevuosivaivoihin, keltarauhashormonin vajaatoimintaan (esim. juuri tiputteluvuotoihin ja myös raskauden alussa tukemaan kohdun limakalvon vahvistumista).Tuntuu siltä, että yleinen käytäntö on, että jos on esim. tiputteluvuotoa, gyne määrää Terot aika kevyesti.Itsellä ainakin oli Teroluteista aika kovat sivuvaikutukset; karmeeta ärtymystä, vatsa kuin ois jalkapallon niellyt, hurja makeanhimo=> nestettäkin kertyi kroppaan niin paljon, että paino nousi aina sen 10 pv:n aikaan 2-3 kg!Lugesteronista ei ainakaan vielä ole tullut moisia sivuvaikutuksia. Ainoastaan sellainen jatkuva paineen tunne alavatsassa, vähän kuin kk ekapäivänä.Niin, ja lugeista vielä sen verran, että ne saattavat siirtää kk alkua, eli aika moni on kirjoitellut siitä, että kk todellakin alkavat vasta kun pari päivää kuurista on mennyt kun taas esim. Terot eivät mulla tehonneet ollenkaan, vaan tiputtelu jopa paheni. Gyne totesi, että teroannostus oli liian pieni, mutta en suostunut isompaa ottamaan kun pienestäki oli jo noin hurjat oireet!Mulla ei ole juuri nyt raskautumisaikeita, mutta gyne sanoi mulle, että todennäköistä on, että jos raskaudun jossain vaiheessa, voi olla syytä käyttää lugeja myös alkuraskauden aikana, jotta alkio pysyy mukana.Toivottavasti tästä sepustuksesta oli apua!t. hormonihäriö :oP

Uusimmat

Suosituimmat