Voiko etikoitunutta punaviiniä käyttää ruoanlaitossa?
No otsikossapa aikalailla tuo kysymys. Meillä olisi siis viiniä, jota olisi kiva maistella vähän, mutta myös tarkoitus uutenavuotena tehdä siitä punaviinikastiketta. Oletan, että se ehtii varmaan etikoitua viikon aikana ainakin jonkin verran, jos sen nyt jo avaisimme. Onko tämä ihan tuhoon tuomittu ajatus (siis avata pullo jo nyt ja ottaa siitä lasilliset) vai olisko tulevan kastikkeen kannalta parempi olla korkkaamatta tätä vielä? :P
Tietty, jos on vinkkejä, miten saisi viinin säilymään paremmin, niin niitä saa toki myös antaa! :)
Ja iloisia pyhiä kaikille! <3
Kommentit (3)
Tottakai voi käyttää. Samalla tavalla kuin etikoitunutta naista, eli nussia kyselemättä sen kummempia. Terv. Kotikokki
Vallan hyvin voi käyttää. itse käytän valkoviini- tai punaviinietikkaa, jos teen jotakin suht tarkasti reseptin mukaan ja siinä on ohjeena jompikumpi viini. Viinejä tulee ostettua äärimmäisen harvoin, koska pitäisi mennä naapurikaupunkiin ostoksille löytääkseen Alkon. Muuten saan kaikki ostokset omalta kylältä, joten laiskuus voittaa ja etikka korvaa viinin.
Osaisiko kukaan neuvoa?