Kinkun paistolämpötila ja valmiin kinkun sisälämpötila?
Mihinkä tähtäät?
105 ja 86 täällä. Luuton 6,3 kilonen kinkku.
Kommentit (9)
250 astetta ja puolituntia niin on murea.
Vierailija kirjoitti:
100 ja 72.
Miten kauan noin alhaisella lämpötilalla pitää paistaa? ja minkä kokoinen?
Vierailija kirjoitti:
250 astetta ja puolituntia niin on murea.
Tämä siis pakastetulle kinkulle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
100 ja 72.
Miten kauan noin alhaisella lämpötilalla pitää paistaa? ja minkä kokoinen?
Aamulla laitoin uuniin, reilu 5 kg luuton kinkku. Alkuillasta valmis, arvelen.
Ei sitä kinkkua mittarilla paisteta. Uuni 200asteeseen ja kinkku uuniin. Tunnin kuluttua lasket lämpötilan 100asteeseen ja sitten paistat kinkkua 2h/kilo. Tällä taktiikalla olen kinkkua paistanut 30 vuotta ja aina onnistuu 👍
Mikrossa tulee puoleen tuntiin jos täydellä teholla paistaa.
Leivarissa kun on 125 astetta, voi laittaa kinkun paistumaan. Lämpötila laskee parissa tunnissa 10 astetta. Paistoaikaa 1,5 tuntia ensimmäiselle kilolle ja lopuille tunti.
Vierailija kirjoitti:
Ei sitä kinkkua mittarilla paisteta. Uuni 200asteeseen ja kinkku uuniin. Tunnin kuluttua lasket lämpötilan 100asteeseen ja sitten paistat kinkkua 2h/kilo. Tällä taktiikalla olen kinkkua paistanut 30 vuotta ja aina onnistuu 👍
Jos haluu juuri sopivan kypsyysasteen, niin paistetaan uunissa mittarin kanssa.
Ja kinkun lämpötilalla uuniin laitettaessakin on merkitystä. 7 kilon kinkku 15 tuntia uunissa on kyllä ylikypsääkin kypsempi.
Miksi näin joulunakin pitää olla ylenkatseinen?
100 ja 72.