Jos ranskanpotut jätetty kuorimatta niin ne on kalliimpia, miksi?
Jos perunatehtaalla jätetään tekemättä kuorimistyövaihe ja saadaan kuoretkin myytyä ihmisille eikä mene hävikkiin niin miksi ne kuorelliset ranskanpotut on kalliimpia?
Kommentit (12)
Ne pitää pestä ja desinfioida. Kuorissa ei saa mikrobeja eikä multaa/hiekkaa/savea.
Vierailija kirjoitti:
Ne pitää pestä ja desinfioida. Kuorissa ei saa mikrobeja eikä multaa/hiekkaa/savea.
Eikö kuorittuja tarvi pestä, luulis että multasia olis nekin potut jos kuorittaisiin multaisina.
Vierailija kirjoitti:
Ihmettelen Ap tyhmyyttä.
No anteeksi tyhmyyteni, mutta kun maailmassa monta ihmeellistä asia joita en vielä tiedä.
Siat jää ilman ruokaa jos kuoret menee ihmisille?
Monet ranskanperunat puristetaan massasta eli kotoisesti muusista. Siinä yksi syy.
Vierailija kirjoitti:
Monet ranskanperunat puristetaan massasta eli kotoisesti muusista. Siinä yksi syy.
Ei juurikaan Suomessa ja en oikein ees tykkää niistä puristetuista joissa vielä joku friteeraus kerros päällä.
Jos vertaa vaikka Mummo ranskiksia niin kuorimattomat selvästi kalliimpia.
Vierailija kirjoitti:
Ne pitää pestä ja desinfioida. Kuorissa ei saa mikrobeja eikä multaa/hiekkaa/savea.
Joka kerran kun hengität, saat mikrobeja sisääsi. Steriiliä ruokaakaan ei ole olemassa, kaikkien bakteerien itiöt eivät tuhoudu kuumennettaessa. Viimeistään se saastuu siinä vaiheessa, kun laitat siihen "puhtaan" kauhan, lusikan tms.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ne pitää pestä ja desinfioida. Kuorissa ei saa mikrobeja eikä multaa/hiekkaa/savea.
Joka kerran kun hengität, saat mikrobeja sisääsi. Steriiliä ruokaakaan ei ole olemassa, kaikkien bakteerien itiöt eivät tuhoudu kuumennettaessa. Viimeistään se saastuu siinä vaiheessa, kun laitat siihen "puhtaan" kauhan, lusikan tms.
Ai, jos ei ole steriiliä ruokaa niin mitenkäs esimerkiksi säilykkeet pysyy hyvänä vuosikausia?
Ei perunoita sentään (toistaiseksi) desinfioida. En tiedä miksi olisivat kalliimpia tuotantokustannusten takia. Oiskohan vaan että niitä ostaa laatutietoiset ihmiset ja ajatus olis, että he ovat valmiita maksamaan tuotteesta enemmän kuin, että ostaisivat ranut ilman kuoria.
Luultavasti niitä tehdään pienempiä eriä kuin perusmallisia, niin siksi valmistuskustannukset korkeampia per pussi.
Terveellisiähän ne kuoret kaiketi on kun ravintoaineet niissä, mutta eikö ne menis hävikkiin muuten.