Sikabaarin lihatuotteet aiheuttivat vakavan terveysvaaran sadoille ihmisille. (IL)
Yritys valmisti lihatuotteita, kuten grillimakkaroita, grillipihvejä, jauhelihaa ja fileleikkeleitä, tiloissa, jotka eivät olleet hygieenisiä.
Tiloissa oli lukuisia puutteita. Elintarviketurvallisuusviranomaisten tarkastuksissa havaittiin muun muassa likaa, tahroja, hometta ja hiirenpapanoita. Tilojen ilmanvaihto ei ollut kunnossa. Tiloissa oli lihaeriä, joita ei voitu jäljittää.
Omavalvonnassa oli pahoja puutteita. Lattiakaivoista löytyi listeriaa. Henkilökunnan käsienpesussa havaittiin niin ikään puutteita.
Tiloihin tehtiin useita viranomaistarkastuksia, joiden yhteydessä toimitusjohtaja Molnár sai toistuvasti kehotuksia korjata puutteet, mutta hän ei ottanut viranomaisten puheista vaarin.
Lopulta Ruokavirasto antoi Sikabaarin Lihatuotteelle 27. toukokuuta 2022 kiellon jatkaa lihatuotteiden valmistusta ja jakelua.
Käytännössä yhtiön piti Ruokaviraston päätöksellä paitsi lopettaa toimintansa myös hävittää noin 30000 euron arvoiset lihatuotteet.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4d13939e-7ede-4718-aebf-2947681b64a8
Sikabaari ! Hauska nimi.