Kinkun sulattaminen kiertoilmauunissa, missä lämpötilassa?
Kinkkua pitää alkaa sulattamaan nyt. Kun on iso 9 kg kinkku. Mikä on sopiva sulatuslömpö. Kiertoilmaisu varmaan parempi kun puhaltaa ilmaa
Kommentit (8)
Kannattaa sulattaa lavuaarissa tai isommassa astiassa missä on kylmää vettä.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa sulattaa lavuaarissa tai isommassa astiassa missä on kylmää vettä.
Lavuaari on käytössä. Eikö lämmin vesi sulata paremmin?
Laita ihan vain kädenlämpöinen vesi astiaan, jossa on n 3% suolaliuos pöpökasvun estämiseksi. Siihen kinkku muovipussissa 48 tunniksi, riippuen onko luuta vai ei. Ei katastrofi vaikka pussi vuotaa, mutta pyri säilyttämään kuitenkin vesi ja kinkku erillään, paremman makuista jne. Veden lämpötila 30-40 astetta. Ennen uuniin laittoa anna kuivahtaa ritilällä tms muutaman tunnin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa sulattaa lavuaarissa tai isommassa astiassa missä on kylmää vettä.
Lavuaari on käytössä. Eikö lämmin vesi sulata paremmin?
Lämmin vesi sulattaa pinnan nopeasti mutta sisältä on vielä jäässä, ja sitten kun sisältäkin on sula niin pinta on jo mennyt huonoksi. Siksi kylmä vesi. Lämpimässä vakuumiin pakatun elintarvkkeen anaerobiset bakteerit tekevät työtään, kylmässä ei. Vakuumin voi toki rikkoakin sulatusvaiheessa, mutta kannattaa laittaa johonkin toiseen muovipussiin tms ettei liha vety. Silti kylmässä vedessä sulaminen on tasaisempaa ja varsinkin ison kinkun tapauksessa nopeampaakin.
Kyllä se kinkku huoneen lämmössä sulaa hyvin aaton aattoon mennessä. Tänään kinkkua kaupasta hakemaan on siellä varattuna jäinen.
Joka vuosi sama. Onko sitä kiertoilmaa pakko käyttää?
Kinkun sulatus tosiaan kylmässä vedessä tai jääkaapissa, ei huoneenlämmössä eikä lämpimässä vedessä eikä uunissa. Jos ei jaksa sulatella oikein (elintarviketurvallisesti) niin kannattaa ostaa tuoresuolattu eikä pakastettu.
Mukavaa vaihtelua sille, millaisia aloituksia palstalla on ollut viime päivinä. Taso laski kuin yhdessä yössä.