Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kinkun sulattaminen kiertoilmauunissa, missä lämpötilassa?

Vierailija
19.12.2025 |

Kinkkua pitää alkaa sulattamaan nyt. Kun on iso 9 kg kinkku. Mikä on sopiva sulatuslömpö. Kiertoilmaisu varmaan parempi kun puhaltaa ilmaa

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mukavaa vaihtelua sille, millaisia aloituksia palstalla on ollut viime päivinä. Taso laski kuin yhdessä yössä.

Vierailija
2/8 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa sulattaa lavuaarissa tai isommassa astiassa missä on kylmää vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kannattaa sulattaa lavuaarissa tai isommassa astiassa missä on kylmää vettä.

Lavuaari on käytössä. Eikö lämmin vesi sulata paremmin?

Vierailija
4/8 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita ihan vain kädenlämpöinen vesi astiaan, jossa on n 3% suolaliuos pöpökasvun estämiseksi. Siihen kinkku muovipussissa 48 tunniksi, riippuen onko luuta vai ei. Ei katastrofi vaikka pussi vuotaa, mutta pyri säilyttämään kuitenkin vesi ja kinkku erillään, paremman makuista jne. Veden lämpötila 30-40 astetta. Ennen uuniin laittoa anna kuivahtaa ritilällä tms muutaman tunnin.

Vierailija
5/8 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kannattaa sulattaa lavuaarissa tai isommassa astiassa missä on kylmää vettä.

Lavuaari on käytössä. Eikö lämmin vesi sulata paremmin?

 

Lämmin vesi sulattaa pinnan nopeasti mutta sisältä on vielä jäässä, ja sitten kun sisältäkin on sula niin pinta on jo mennyt huonoksi. Siksi kylmä vesi. Lämpimässä vakuumiin pakatun elintarvkkeen anaerobiset bakteerit tekevät työtään, kylmässä ei. Vakuumin voi toki rikkoakin sulatusvaiheessa, mutta kannattaa laittaa johonkin toiseen muovipussiin tms ettei liha vety. Silti kylmässä vedessä sulaminen on tasaisempaa ja varsinkin ison kinkun tapauksessa nopeampaakin.

Vierailija
6/8 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se kinkku huoneen lämmössä sulaa hyvin aaton aattoon mennessä. Tänään kinkkua kaupasta hakemaan on siellä varattuna jäinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joka vuosi sama. Onko sitä kiertoilmaa pakko käyttää?

Vierailija
8/8 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinkun sulatus tosiaan kylmässä vedessä tai jääkaapissa, ei huoneenlämmössä eikä lämpimässä vedessä eikä uunissa. Jos ei jaksa sulatella oikein (elintarviketurvallisesti) niin kannattaa ostaa tuoresuolattu eikä pakastettu.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi yksi