Jäisen kinkun paistaminen
Onko kukaan paistanut joulukinkkua sulattamatta? Tuliko yhtä hyvä kuin sulatettuna paistettaessa? :)
Kommentit (23)
Osaatko urpo käyttää googlea??? Tulee heti kun haet jäisen kinkun paistaminen.
Vierailija kirjoitti:
Osaatko urpo käyttää googlea??? Tulee heti kun haet jäisen kinkun paistaminen.
Niin mikä tulee? Kysyin kokemuksia. Sulla ei niitä ole, joten miksi kommentoit yhtään mitään?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Osaatko urpo käyttää googlea??? Tulee heti kun haet jäisen kinkun paistaminen.
Niin mikä tulee? Kysyin kokemuksia. Sulla ei niitä ole, joten miksi kommentoit yhtään mitään?
Vain laiskat yrittää mennä siitä missä aita on matalin. Kinkkua tulee sulattaa useita päiviä ennen paistamista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Osaatko urpo käyttää googlea??? Tulee heti kun haet jäisen kinkun paistaminen.
Niin mikä tulee? Kysyin kokemuksia. Sulla ei niitä ole, joten miksi kommentoit yhtään mitään?
Tuskin kenelläkään järkevällä ihmisellä on kokemusta jäisen kinkun paistamisesta.
Kokeile itse ja tule kertomaan sitten meille kokemuksesi :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Osaatko urpo käyttää googlea??? Tulee heti kun haet jäisen kinkun paistaminen.
Niin mikä tulee? Kysyin kokemuksia. Sulla ei niitä ole, joten miksi kommentoit yhtään mitään?
Vain laiskat yrittää mennä siitä missä aita on matalin. Kinkkua tulee sulattaa useita päiviä ennen paistamista.
Niin. Olen paistanut kymmeniä kinkkuja. En kaipaa neuvoja sulatukseen. Kysyin kokemuksia jäisen kinkun paistamisesta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Osaatko urpo käyttää googlea??? Tulee heti kun haet jäisen kinkun paistaminen.
Niin mikä tulee? Kysyin kokemuksia. Sulla ei niitä ole, joten miksi kommentoit yhtään mitään?
Tuskin kenelläkään järkevällä ihmisellä on kokemusta jäisen kinkun paistamisesta.
Kokeile itse ja tule kertomaan sitten meille kokemuksesi :)
Ei kai siinä järjestä ole kysymys. Lähinnä helpottaisi käytännön asioita, jos tuo onnistuu hyvin.
Osta se jäinen kinkku huomenna niin on hyvin sulannut paistopäivään eli aatonaattoon mennessä. Näin meillä.
Se palaisi päältä ja jäisi sisältä raa'aksi. Jos jatkaisit paistamista niin kauan että sisus vihdoin kypsyy, päällinen olisi ylikypsää ja kuivaa murua.
Vierailija kirjoitti:
Osta se jäinen kinkku huomenna niin on hyvin sulannut paistopäivään eli aatonaattoon mennessä. Näin meillä.
Ei onnistu. En kai minä muuten täällä kyselisi.
Vierailija kirjoitti:
Se palaisi päältä ja jäisi sisältä raa'aksi. Jos jatkaisit paistamista niin kauan että sisus vihdoin kypsyy, päällinen olisi ylikypsää ja kuivaa murua.
Kyllä tuo kokkien ja ruokasivustojen mukaan onnistuu hyvin, mutta olisin vain halunnut kuulla kokemuksia.
Minuakin kiinnostaa, kauan pitää sulattaa ja kokemuksia kaipaan. En ole paistanut aiemmin.
Vierailija kirjoitti:
Minuakin kiinnostaa, kauan pitää sulattaa ja kokemuksia kaipaan. En ole paistanut aiemmin.
Niin ja 2,5 kg on paino.
"Omien kokemustemme ja kuluttajilta saamiemme lukuisten palautteiden perusteella voimme edelleen suositella kinkun paistamista jäisenä, mikäli kinkun hankinta jää viimetippaan tai sitä ei muista ottaa ajoissa sulamaan. Lopputulos on molemmilla valmistustavoilla yhtä hyvä, kertoo HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho."
Paista upporasvassa niin mtn ongelmia ei tule
Kaverit paistoi kinkun jäisenä. Kutsuivat minutkin jouluaterialle. Pinta palanut, sisältä raaka. Heitettttiin roskiin ja juotiin jouluviinat.
Kinkun voi laittaa suoraan jäisenä uuniin. Paistoaika vain kaksinkertainen. Tässä ohjeet:
Ota jäisen kinkun suojamuovi pois. Jos haluat kinkun liemen talteen, laita kinkku paistopussiin. Tee paistopussin kulmaan pieni reikä. Jäisen kinkun voi paistaa myös ilman paistopussia.
Laita uunipellille 90 - 100 C uuniin. Tarkista uunin lämpötila vielä lihalämpömittarilla.
Kun kinkku on riittävästi sulanut, työnnä kinkkuun lihalämpömittari.
Kokonaispaistoaika on noin kaksinkertainen verrattuna perinteiseen kinkun paistamiseen, eli noin 2 tuntia/ kg.
Kinkku on valmis, kun paistomittari näyttää 75 - 90 C.
Kinkun mureus riippuu kypsän lihan sisälämpötilasta, riippumatta siitä onko se paistettu jäisenä vai sulana. Mitä korkeampi kinkun sisälämpötila, sen mureampi kinkku.
Hyvää tulee jäisenä paistetusta. Yleensä kinkkua paistaessa vedetään glögiä samalla niin jäistä kinkkua paistaessa pitää varata kaksinkertainen määrä glögiä
Vierailija kirjoitti:
"Omien kokemustemme ja kuluttajilta saamiemme lukuisten palautteiden perusteella voimme edelleen suositella kinkun paistamista jäisenä, mikäli kinkun hankinta jää viimetippaan tai sitä ei muista ottaa ajoissa sulamaan. Lopputulos on molemmilla valmistustavoilla yhtä hyvä, kertoo HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho."
Paistoaika pitkä ja lämpötila sopivan matala alkuun niin onnistuu varmaan noinkin. Ei hätäsen hommaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Osaatko urpo käyttää googlea??? Tulee heti kun haet jäisen kinkun paistaminen.
Niin mikä tulee? Kysyin kokemuksia. Sulla ei niitä ole, joten miksi kommentoit yhtään mitään?
Vain laiskat yrittää mennä siitä missä aita on matalin. Kinkkua tulee sulattaa useita päiviä ennen paistamista.
Niin. Olen paistanut kymmeniä kinkkuja. En kaipaa neuvoja sulatukseen. Kysyin kokemuksia jäisen kinkun paistamisesta.
Sähkö kuluu ainakin hitokseen,,kun se sulaa sen sähkön lämmöllä.😅
Ei.