Onko 3-4 sidukkaa joka toinen päivä liikaa?
Kommentit (14)
Kaloreita tulee liikaa, jollet sitten joka toinen päivä ole syömättä.
Jos vähennät syömistä sidukan kaloreitten verran, niin ei haittaa vaikka joka päivä joisit sen verran. Alkoholin haittoja liioitellaan, ihan kuin nykyiset ravitsemussuosituksetkin mollaavat lihansyöntiä ja ylistävät kasvisten syöntiä liikaa.
Yksi siivu leikkelettä leivän päällä on liikaa kuulemma, toivottavasti kaikki jätätte nyt kinkut ostamatta ja järsitte vaikka lanttua joulupöydässä.
Riskirajat annoksina:
Naiset:
Kohtalainen riski: Yli 7 annosta viikossa.
Miehet:
Kohtalainen riski: Yli 14 annosta viikossa.
Yksilölliset tekijät ja lisähuomiot:
Ikä: Yli 65-vuotiaille riskirajat ovat tiukemmat, vähäisen riskin taso on 01 annos päivässä.
Kertakäyttö: Naisilla 56 annosta ja miehillä 67 annosta yhdellä kertaa kasvattaa tapaturmariskiä merkittävästi (noin 1 promille).
Yksilöllisyys: Sukupuoli, paino, ikä, lääkitys ja yleiskunto vaikuttavat siihen, miten alkoholiin reagoi.
Terveyskirjasto & THL: Suosittelevat tiukempia rajoja, sillä terveysvaikutukset alkavat jo alle korkean riskin tasojen, ja elinajanodote voi lyhentyä jo 8 annoksen viikkotahdilla.
Kyllä tuollakin määrällä saa maksakirroosin.
Vierailija kirjoitti:
Jos vähennät syömistä sidukan kaloreitten verran, niin ei haittaa vaikka joka päivä joisit sen verran. Alkoholin haittoja liioitellaan, ihan kuin nykyiset ravitsemussuosituksetkin mollaavat lihansyöntiä ja ylistävät kasvisten syöntiä liikaa.
Yksi siivu leikkelettä leivän päällä on liikaa kuulemma, toivottavasti kaikki jätätte nyt kinkut ostamatta ja järsitte vaikka lanttua joulupöydässä.
Lihan suhteen suositus on max 50g päivässä (mieluiten mahdollisimman vähän prosessoitua). Eiköhän se yksi leikkele ole siis ihan ok.
Kyllä jos 56 tai 67 annosta vetää kerralla, niin saattaa jo henkikin lähteä...
Suomessa nyt pidetään liiallisena kulutuksena aivan kaikkea kulutusta. Juot pari kaljaa viikossa tai viinapaukun pyhinä niin sekin on liikaa. THL ja muut terveysfasistit haluaisivat Suomen olevan rutikuiva maa, jossa kenelläkään ei ole hauskaa ja kaikki pönöttävät kotona salaattikipon kanssa tylsiä etätöitä tekemässä henkensä pitimiksi.
Kyllähän ravitsemussuosituksista voi vääntää kättä vaikka maailman tappiin, mutta eiköhän se ole tärkeintä, että syötävä ruoka maistuu kaikille. Eli ihan normaali kotiruoka, mitä ollaan tähänkin asti syöty Suomessa.
Leivän päälle sipaisu vaikka sitä voita jos se paremmalle maistuu kuin margariini, leikkele- ja juustosiivu vielä päälle halutessa. Varsinkin ikäihmisille on ihan turha ruveta niitä rehuja tuputtamaan jos ei maistu, eikä ole niitä ennenkään syönyt, pieni ylipaino on jopa hyvästä. Palvelukodissa paljon ilonhetkiä välttämättä ole, olisi sitten edes se ruoka sellaista mistä pitävät elämänsä viime vuosina. Ja jos haluavat kahvin kanssa pullan tai joskus konjakin ottaa, niin miksi ei? Eihän se ole keneltäkään pois.
Liikaa mihin?