Imelletty perunalaatikko. Kysymyksiä?
Miksi perunat pitää keittää kuorineen?
Ja polttaa sormensa, kun kuorii ne tulikuumina.
Onko kaikki pilalla, jos keittää kuorittuina? Faktaa kiitos.
Kommentit (8)
Teen aina kuorittuna ja laitan sekaan 1/3 bataattia. Sitten lämpöiseen imeltymään. Superhyvää.
Kuorin etukäteen ja ihan hyvää tulee. En tiedä miksi pitäisi kuorineen keittää, en tiedä yritetäänkö sillä estää tärkkelyksen liukenemista keitinveteen ja hukkaan menemistä vai mitä. Mutta mun ei ainakaan tarvii juurikaan heittää keitinvettä edes pois.
Ihan yhtä hyvää tulee ku tekee kuorituista perunoista. Myös pakaste muussi aineksista onnistuu hyvin. Siitä pakaste aineksista oli myös oma ohje netissä, taisi olla k ruoka sivuilla.
Ostaa marketista Kymppi-tuotteen raakapakastetun Imelletty Perunalaatikko-pötkön, joka on sulatusta ja paistamista vaille valmis. Punainen paksu pötkö jossa lukee Imelletetty Perunalaatikko, 850 g. Siis pitää sulattaa kotona, ja paistaa valmiiksi perunalaatikoksi. Pötkylässä on ohjeetkin jos haluaa lisää sitä imeltää vielä kotona. Jokatapauksessa siitä tulee oikeaa imellettyä perunalaatikkoa eikä kukaan huomaa eikä välitä, ettei se olekaan itse alusta lähtien tehty. Tuosta pötkylästä tulee kahteen vuokaan tavaraa koska perunalaatikko vaatii tilaa kypsyessään. Näin meillä on hoidettu perunaloora joulupöytään jo monta vuotta.
Voiko imellettyä perunalaatikkoa tehdä gluteenittomana? Tai tottakai voi mutta tuleeko siitä hyvää?
Voiko tehdä pakasteperunamuussi-aineksista?