Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ei ole juustoraastetta ruokaan niin voisko Edam viipaleista pilkkoa paloja siihen pinnalle?

Vierailija
11.12.2025 |

Oisko hyvä idea?

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Todella hyvä oivallus ! Siispä pilkkomaan juustosiivuja.

Vierailija
2/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö täällä ole ihmisillä omaa järkeä enää ollenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä niitä pilkkoo laita siivut vaan siihen.

Vierailija
4/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ööh? Eihän sitä niin kuulu tehdä? 80-luvulla niin tehtiin? Eihän noin enää tehdä?

Vierailija
5/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietenkin voi. Ne valmiit juustoraasteet on ihan samanlaista juustoa kuin ne paloina myytävät, mutta vaan valmiiksi silputtuna. Samoin ne valmiit viipaleet on sitä samaa juustoa, mutta viipaloituna. Jos haluat raastetta, voit raastimella raastaa palasta (kuten aina ennen tehtiin) tai voi silputa valmiista viipaleista veitsellä.

Vierailija
6/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole sama asia läheskään.  Miksi et omista raastinta jos kerran käytät raastetta?  Juustohöylämallinen ei vie tilaa eikä monta euroa maksa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voiko juustoa raastaa itse?

Vierailija
8/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Edam ei ole hyva uunissa kaytettavaksi, mutta tuohan se juuston makua ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei toimi yhtä hyvin kuin juustoraaste. Jos on siivuja, kuumenna maitoa tai kermaa ja sulata ne siivut pieninä palasina siihen nesteeseen. Jos on pala, raastinrauta käteen ja raastamaan.

T kaiken kokeillut

Vierailija
10/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä niitä pilkkoo laita siivut vaan siihen.

Jos laittaa pizzan päälle siivuja, niin kannattaa jättää rakoja väliin, tai pizza ei kypsy.

T:kokemuksen ääni

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä niitä pilkkoo laita siivut vaan siihen.

Siivut vetäytyy kuumetessaan.

Vierailija
12/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voiko juustoa raastaa itse?

Ei voi.  Tulee kauppoihinkin kiinasta, raastejuustopuut on eri lajia kun Edampuu tai muu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tietenkin voi. Ne valmiit juustoraasteet on ihan samanlaista juustoa kuin ne paloina myytävät, mutta vaan valmiiksi silputtuna. Samoin ne valmiit viipaleet on sitä samaa juustoa, mutta viipaloituna. Jos haluat raastetta, voit raastimella raastaa palasta (kuten aina ennen tehtiin) tai voi silputa valmiista viipaleista veitsellä.

Tuo oli mulle uutta.  Raastimella voi raastaakkin.

Vierailija
14/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raastinkartio apuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä niitä pilkkoo laita siivut vaan siihen.

Jos laittaa pizzan päälle siivuja, niin kannattaa jättää rakoja väliin, tai pizza ei kypsy.

T:kokemuksen ääni

Kyllä kypsyy!

itse laitan siivut pohjalle, ensin tomaattikastike ja sitten juustoviipaleet, viimeisenä täytteet. Ja paistan uunin alatasolla.

 

Vierailija
16/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei missään tapauksessa. Juustopala on täysin eri tuote kuin juustoraaste. Kimpalemuodossa olevan juuston kun raastaa, niin se muuttuu kitkeräksi maultaan ja esimerkiksi pitsan päälle levitettynä on myrkyllistä. 

Vierailija
17/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä niitä pilkkoo laita siivut vaan siihen.

Jos laittaa pizzan päälle siivuja, niin kannattaa jättää rakoja väliin, tai pizza ei kypsy.

T:kokemuksen ääni

Kyllä kypsyy!

itse laitan siivut pohjalle, ensin tomaattikastike ja sitten juustoviipaleet, viimeisenä täytteet. Ja paistan uunin alatasolla.

 

Niin, jotkut haluavat sen juuston väen vänkään pizzansa päälle, vaikka se ei siihen edes kuulu. Juuston oikea paikka on nimenomaan tomaattisoseen päällä ennen muita täytteitä. Juuston kuin juuston, missä muodossa hyvänsä laittaminen pizzan päälle tekee juuri tuon kokemuksen äänen tapahtuman, alla olevat täytteet vain kiehuvat eivätkä kypsy. Monesti se juusto vielä palaa koppuraksi, bon appetit vaan.

Vierailija
18/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voiko juustoa raastaa itse?

Ei, se on kiellettyä Suomessa.

Vierailija
19/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voiko juustoa raastaa itse?

Ainoastaan siinä tapauksessa, että on suorittanut Raastimen käyttö- ja turvallisuuskorttikoulutuksen, valinnut erikoistumisalakseen nimenomaan juustonraastamisen eikä esimerkiksi porkkananraastamista ja läpäissyt juustonraastamisen näyttökokeen hyväksytysti.

 

 

Vierailija
20/28 |
11.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei missään tapauksessa. Juustopala on täysin eri tuote kuin juustoraaste. Kimpalemuodossa olevan juuston kun raastaa, niin se muuttuu kitkeräksi maultaan ja esimerkiksi pitsan päälle levitettynä on myrkyllistä. 

Eläpä höpötä. Tuo kitkeryys johtuu vain ja ainoastaan juuston tyypistä. Esim. emmentalista ja edamista tulee aivan erityyppiset ja eri tavalla käyttäytyvät raasteet.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yhdeksän seitsemän