Facebookin ruokahäviki-rinki, en voi mitään mutta ällöttää ajatus jonkun vieraan leippomista sämpylöistä tai avatusta muropaketista
Tiedä kuka siellä on yskinyt ruokaan/käyttänyt vanhoja munia ym.
Äitini hakee usein tuota kautta ruokaa ja tarjoaa meillekin,mutta en vaan pysty.
Kommentit (8)
Sama juttu. Voin syödä kahvilassa sämpylän koska se on tullut leipomosta ja ja kaikille on hygieniapassit ym.
Eri asia on jonkun Maija Möttöisen leipomat ylijäämäsämpylät jotka on voitu leipoa hiukset silmillä,käsiä pesemättä.
Hyi. En edes ajatellut, että avattuja paketteja jaeltaisiin tuollalailla. Eri asia sitten, jos on avaamattomia, mutta ei olekaan tullut käyttöön ja/tai päiväys lähestyy.
Eiköhän sitten, kun oikea tarve iskee ja sieltä ihmiset ruokaa lahjoittavat, niin tuommoiset on aika pieniä murheita siinä vaiheessa. Sitähän saa käyttää tai olla käyttämättä.
tää hävikki show on kyllä naurettavaa. ei sekin ny voi kaatua mun vastuulle että joku tekee pahaa ruokaa tai liikaa ruokaa, ja kuinka sitä voi tulla päivästä toiseen? eikö mitään opita koskaan
Lämmin ruoka pitää säilyttää oikein, noissa on selkeä riski jos valmistettua ruokaa jaetaan eteenpäin. Ravintoloiden ja kauppojen hävikki on koko ajan kylmäketjussa. Nuo eivät ole.
Vierailija kirjoitti:
Eiköhän sitten, kun oikea tarve iskee ja sieltä ihmiset ruokaa lahjoittavat, niin tuommoiset on aika pieniä murheita siinä vaiheessa. Sitähän saa käyttää tai olla käyttämättä.
On sitä pulavuosina syöty puunkaarnaa ja pettuleipääkin. Mutta aikana jolloin ketään ei kiinnostanut ruokahygienia ja esim. kylmäketjun katkeamattomuus, ihmisiä kuoli aivan turhan takia ruokamyrkytyksiin ja myrkkyhomeita sisältävien ruokien toksiineihin.
Aina ei ole kaikki ollut paremmin. Ruoka ei ole leikin asia vaan ruokahygienia on kirjaimellisesti kuolemanvakava juttu, vaikka nykymaailmassa lääkehiilellä voi jonkin verran ihmeitä tehdä.
En kyllä itsekään pystyisi. Ällöttää jo ravintolatkin ihan tarpeeksi samasta syystä. Olen myös miettinyt valmissalaatteja ja muita ruokia, että mitenhän paljon tippuu räkää ruokiin kun tietää miten joillain kylmässä nenän päässä on aina tippa ja valmistus tapahtuu todella kylmissä tiloissa.