Lohifileen voi kypsentää nuotiolla. Ei siinä mitään erillistä liettä/uunia tarvita:)
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Tosimies syö raakana. Ei siinä mitään tulta tarvita ja aikaakin säästyy.
Tosimiehen ei tarvii syödä kuhan kaljaa riittää
Loimulohi on parempaa kuin lämminsavustettu. Kylmäsavustettu on taas niin eri asia, ettei voi verrata.
Vaatii oli Tenon lohimiehiä, niitä vanhoja tervaskantoja lohensoutajia.
Niinpä vaan vaari teki lohen että yhdellä puukonkäännöllä fileoi ja sitten koivunkaarnaan kiinnitti lohen, nahkapuoli ylöspäin laittoi lohen ja alapuolen vasten koivunkaarnaan jonka sytytti. Se muutamia minuutteja paloi Kaarna ja lohi kypsähti hieman pinnaltaan nokeutuen mutta vain vähän, yläpuolen nahkasta valui rasvat kalaa mehvöittämään
Näin kivikaudelta asti lohta tehty, suolalla voi sen valmistaa mutta jos heti syödään niin kolme minuuttia lihaa vasten risunuotio tai kaarnanpala ja rasvat kalan omasta nahkasta, täydellinen kypsyys kolme minuuttia myös nuotiossa lämmitettyä kiveä vasten kypsennettynä.
T nainen lapista
Tosimies syö raakana. Ei siinä mitään tulta tarvita ja aikaakin säästyy.