Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten kuivakakun sais mehevämmäksi?

Vierailija
04.11.2025 |

Oli uunissa hitusen liian kauan ja tuli kuivaa. Ohjeessa oli 50 minuuttia ja pidin 45, silti kuivui, ja lisäksi mittasin tosi tarkasti aineet, etenkin jauhot. 

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vois kostuttaa jollakin alkoholilla, rommilla esimerkiksi.

Vierailija
2/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kostuta sitä makuun sopivalla nesteellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuivakakku on nimensä mukaisesti kuivakakku.

Vierailija
4/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kostuta mehulla, kahvilla, liköörillä tai konjakilla.

Vierailija
5/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitruunamehua.

 

Vierailija
6/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kostuta sitä makuun sopivalla nesteellä.

Kuivuuden asteesta riippuen myös joku kostea kuorrute voisi toimia myös.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jokin kuorrutus päälle esim. suklaa, kinuski, kreemi, marsipaani. Tai tarjoa kermavaahdon kera. 

Vierailija
8/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taikinaan purkki ranskankermaa, tai desi kermaa tai turkkilaista jogurttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Taikinaan purkki ranskankermaa, tai desi kermaa tai turkkilaista jogurttia.

Miten teet kypsästä kakusta taikinaa?

Vierailija
10/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Taikinaan purkki ranskankermaa, tai desi kermaa tai turkkilaista jogurttia.

Miten teet kypsästä kakusta taikinaa?

Ensi kerralla. Samalla  reseptillä ja samalla uunilla, ei apn ongelma poistu kuin jompaa kumpaa muuttamalla. Reseptiä helpompi muuttaa.

Valmiin kakun käärisin kelmuu, ja laittaisin yöksi jääkaappiin. Ilman mitään esanssisia viinoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensi kerralla laita taikinaan kesäkurpitsaraastetta. Tulee erittäin mehevä. Ohjeita löytyy netistä, esim  kesäkurpitsa-sitruunakakku.

Vierailija
12/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kommenteista. Pitää kokeilla tuota kostuttamista jollain. Tiikerikakun muuten tein. 

Ei me miehet niin hyvin hallita tuota leipomista 🙂 

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Taikinaan purkki ranskankermaa, tai desi kermaa tai turkkilaista jogurttia.

Etkö ymmärrä lukemaasi, on jo uunista ulos ja on KUIVAA

Vierailija
14/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suklaarouhetta tai omenaraastetta taikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos kommenteista. Pitää kokeilla tuota kostuttamista jollain. Tiikerikakun muuten tein. 

Ei me miehet niin hyvin hallita tuota leipomista 🙂 

Ap

Munasi ei estä sinua ensi kerralla paistamasta kakkua sopivan aikaa, luulen.

Vierailija
16/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä kostuta, kostutus toimii vain hedelmäkakuille. 

Sen sijaan kuten muutamat jo ehdotti, kuorruta kakku esim. kreemillä, kinuskilla, ganschella, tms. ja säilytä tiiviisti suljettuna jääkaapissa.

Vierailija
17/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kahvilikööriä kakkuun, nam.

Vierailija
18/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pirskota virtsaa kakun päälle.

Vierailija
19/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunin lämpötila on myös tärkeä. Jos meni kuivaksi lyhyemmälläkin paistoajalla niin laske ajateltua paistolämpötilaa, ja kun alkaa paistoaika lähestyä loppuaan kokeile kakun kypsyttä esim. pitkällä tulitikulla (vast). Jos taikina ei tartu tikkuun niin kakku on kypsä, ja ota uunista pois.

Vierailija
20/23 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Älä kostuta, kostutus toimii vain hedelmäkakuille. 

Sen sijaan kuten muutamat jo ehdotti, kuorruta kakku esim. kreemillä, kinuskilla, ganschella, tms. ja säilytä tiiviisti suljettuna jääkaapissa.

Okei, kiitos tästä vinkistä. Ehkä koitankin jotain kuorrutusta.