Miten kuivakakun sais mehevämmäksi?
Oli uunissa hitusen liian kauan ja tuli kuivaa. Ohjeessa oli 50 minuuttia ja pidin 45, silti kuivui, ja lisäksi mittasin tosi tarkasti aineet, etenkin jauhot.
Kommentit (23)
Kostuta sitä makuun sopivalla nesteellä.
Kuivakakku on nimensä mukaisesti kuivakakku.
Kostuta mehulla, kahvilla, liköörillä tai konjakilla.
Vierailija kirjoitti:
Kostuta sitä makuun sopivalla nesteellä.
Kuivuuden asteesta riippuen myös joku kostea kuorrute voisi toimia myös.
Jokin kuorrutus päälle esim. suklaa, kinuski, kreemi, marsipaani. Tai tarjoa kermavaahdon kera.
Taikinaan purkki ranskankermaa, tai desi kermaa tai turkkilaista jogurttia.
Vierailija kirjoitti:
Taikinaan purkki ranskankermaa, tai desi kermaa tai turkkilaista jogurttia.
Miten teet kypsästä kakusta taikinaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Taikinaan purkki ranskankermaa, tai desi kermaa tai turkkilaista jogurttia.
Miten teet kypsästä kakusta taikinaa?
Ensi kerralla. Samalla reseptillä ja samalla uunilla, ei apn ongelma poistu kuin jompaa kumpaa muuttamalla. Reseptiä helpompi muuttaa.
Valmiin kakun käärisin kelmuu, ja laittaisin yöksi jääkaappiin. Ilman mitään esanssisia viinoja.
Ensi kerralla laita taikinaan kesäkurpitsaraastetta. Tulee erittäin mehevä. Ohjeita löytyy netistä, esim kesäkurpitsa-sitruunakakku.
Kiitos kommenteista. Pitää kokeilla tuota kostuttamista jollain. Tiikerikakun muuten tein.
Ei me miehet niin hyvin hallita tuota leipomista 🙂
Ap
Vierailija kirjoitti:
Taikinaan purkki ranskankermaa, tai desi kermaa tai turkkilaista jogurttia.
Etkö ymmärrä lukemaasi, on jo uunista ulos ja on KUIVAA
Suklaarouhetta tai omenaraastetta taikinaan.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos kommenteista. Pitää kokeilla tuota kostuttamista jollain. Tiikerikakun muuten tein.
Ei me miehet niin hyvin hallita tuota leipomista 🙂
Ap
Munasi ei estä sinua ensi kerralla paistamasta kakkua sopivan aikaa, luulen.
Älä kostuta, kostutus toimii vain hedelmäkakuille.
Sen sijaan kuten muutamat jo ehdotti, kuorruta kakku esim. kreemillä, kinuskilla, ganschella, tms. ja säilytä tiiviisti suljettuna jääkaapissa.
Uunin lämpötila on myös tärkeä. Jos meni kuivaksi lyhyemmälläkin paistoajalla niin laske ajateltua paistolämpötilaa, ja kun alkaa paistoaika lähestyä loppuaan kokeile kakun kypsyttä esim. pitkällä tulitikulla (vast). Jos taikina ei tartu tikkuun niin kakku on kypsä, ja ota uunista pois.
Vierailija kirjoitti:
Älä kostuta, kostutus toimii vain hedelmäkakuille.
Sen sijaan kuten muutamat jo ehdotti, kuorruta kakku esim. kreemillä, kinuskilla, ganschella, tms. ja säilytä tiiviisti suljettuna jääkaapissa.
Okei, kiitos tästä vinkistä. Ehkä koitankin jotain kuorrutusta.
Vois kostuttaa jollakin alkoholilla, rommilla esimerkiksi.