Miten saatte kokonaisesta kanasta maistuvaa?
Kommentit (33)
Kaupan pisteestä kun ostaa grillattuna on hyvää mutta itse en saa yhtä hyvää millään.
Ensin tuntitolkulla keittämistä, sit silvitään liha irti luista, palastellaan passelin kokosiks. Luista keitellään lientä. Currykastike. Oon ihan kerran-pari tehny, mutta mummu ruukas tehä ja äiti.
Paistat liian kauan tai liian lämpimässä, ja et voitele broilerin pintaa paistamisen aikana. Mehevyyden salaisuus on myls nahkan alle laitettava yrtti- maustevoi. Tässä on täydellinen, klassinen ja mehevä uunibroilerin ( kokonaisen) resepti, joka onnistuu aina, on meidän perheen vakioresepti.
Kokonainen broileri uunissa (voiyrttiversio):
Valmistusaika: 1,52 tuntia
Ainekset:
1 kokonainen broileri (n. 1,21,8 kg)
23 rkl oliiviöljyä tai sulatettua voita
Suolaa ja mustapippuria
1 sitruuna (lohkoina)
34 valkosipulinkynttä
Tuoreita tai kuivattuja yrttejä (esim. timjamia, rosmariinia, persiljaa)
(Halutessasi: 1 sipuli, porkkanoita ja perunoita uunipellille)
Voiyrttiseos nahkan alle:
50 g pehmeää voita
12 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl suolaa
Ripaus mustapippuria
1 tl tuoreita tai kuivattuja yrttejä (timjami, rosmariini, salvia tai persilja)
(Halutessasi raastettua sitruunankuorta)
Valmistusohje:
1. Ota broileri huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistoa.
Kypsyy tasaisemmin.
2. Valmista voiyrttiseos:
Sekoita pehmeä voi, valkosipuli, suola, pippuri ja yrtit yhteen kulhossa.
3. Valmistele broileri:
Kuivaa se talouspaperilla.
Irrota varovasti nahkaa rintojen päältä (ja halutessasi reisien kohdalta).
Levitä voiyrttiseosta nahan alle ja loput broilerin pinnalle.
4. Mausta sisäontelo:
Ripottele suolaa ja pippuria sisään.
Laita onteloon sitruunalohkot, valkosipulit ja tuoreita yrttejä.
5. Aseta broileri uunivuokaan (tai ritilälle pellin päälle).
Halutessasi lisää pellille lohkottuja kasviksia (perunaa, porkkanaa, sipulia).
Voitele pinta kevyesti öljyllä tai voilla.
6. Paista 175 C:ssa noin 1 h 15 min 1 h 45 min, koosta riippuen.
Valele välillä paistoliemellä paistamisen aikana
Broileri on kypsä, kun sisälämpötila on 75 tai reiden paksuimmasta kohdasta valuva neste on kirkasta
7. Anna vetäytyä 10- 15 minuuttia
Otetaanko höyhenet pois ensin?? Miten ne hypitään ,voiko valmistaa untuvineen?PerSu kyselee?
Kypsennän sen vesimelonin kuoren sisällä. Hedelmäliha koverretaan pois ja käytetään salaattiin sekä paistoliemeen soseutettuna kastikkeeseen.
Kumpi sinulla on, kana vai broileri? Kaupoissa on nykyisin myynnissä vain broilereita, vaikka niissä lukisi kana. Kanasta tulee hyvää keittämällä kauan, mutta siinä pitää olla suolaakin reippaasti sekä kokonaisia pippureita, sipulia ja porkkanaa. Muita mausteita ei tarvitse kuin vasta kypsästä lihasta kastiketta tehdessä.
Olisi kiva saada kaupasta "vapaana kasvanutta" luomukanaa. Tässä olisi jollekin tuottajalle markkinarako. Maksaisin mielelläni vähän extraa. T. Eläinoikeusasiat lähellä sydäntä
Sekoita öljyyn reilusti mausteita ja hieman suolaa. Hankaa seos kanaan kunnolla sisä- ja ulkopuolelle. Laita kanan sisälle kokonainen sipuli. Paista syvässä uunivuoassa niin että valelet välillä astiaan kertynyttä nestettä kanan päälle. Älä anna palaa. Kana on kypsä, kun liha irtoaa helposti luista haarukalla kokeillessa.
Minä täytän broilerin ihan täyteen omenilla ja lisäksi luumuilla tai aprikooseille, kuivatutkin käy. Sidon linnun. Sivelen pinnan ensin sinapilla, maustan sitten kunnolla suolalla ja mustapippurilla, päälle vielä voinokareita, astian pohjalle laitan omenamehua.
Juju on miedossa lämmössä ja voitelussa, kymmenen minuutin välein valelen pintaa omenamehulla. Näin tulee mehevää ja maukasta
Vierailija kirjoitti:
Minä täytän broilerin ihan täyteen omenilla ja lisäksi luumuilla tai aprikooseille, kuivatutkin käy. Sidon linnun. Sivelen pinnan ensin sinapilla, maustan sitten kunnolla suolalla ja mustapippurilla, päälle vielä voinokareita, astian pohjalle laitan omenamehua.
Juju on miedossa lämmössä ja voitelussa, kymmenen minuutin välein valelen pintaa omenamehulla. Näin tulee mehevää ja maukasta
Näin paistan myös joulukalkkunan. Aina on ollut mehevää ja hyvää. Opin reseptin naapurilta Kanadassa asuessamme.
Salaisuus piilee siinä, että kana keitetään ensin etikkaa ja suolaa sisältävässä vedessä.
Sen jälkeen se pienitään
Ja sitten se paistetaan (esim soijan kanssa) mausteiden kanssa pannulla.
Tämä on hyvä pohja esim. kanasalaatille.
Helppoa kuin heinäteko. Laitat maustetun kanan tiiviissä pussissa kolmeksi tunniksi höyryuuniin (oikeaan sellaiseen eikä mihinkään uuniin höyrytoiminnolla) 85 asteeseen. Loistava lopputulema.
Vierailija kirjoitti:
Olisi kiva saada kaupasta "vapaana kasvanutta" luomukanaa. Tässä olisi jollekin tuottajalle markkinarako. Maksaisin mielelläni vähän extraa. T. Eläinoikeusasiat lähellä sydäntä
Saa sitä. Esim. Ranskalaista kevätkananpoikaa.
Emme saa. Emme osaa marinoida ja maustaa.