Miksi monella on tarve täyttää kodin jokainen neliösentti tavaralla?
Varsinkin pöytäpinnat ja tasot. Luulisi olevan hankalaa työskennellä ja siivota esim. keittiötä, kun tasot on täynnä kippoja, kuppeja, pöytäliinoja, keittiökoneita, maustepurkkeja, ruoanlaittovälineitä, pesuainepulloja jne.
Miksi tyhjät tasot on niin pelottavia? Joo tiedän, että tuota perustellaan käytännöllisyydellä, mutta kukaan ei esim. niitä mausteita ja öljyjä tarvitse kuin maksimissaan kaksi kertaa päivässä (ja kaiken lisäksi ne säilyy paremmin valolta suojattuna).
Kommentit (39)
Vierailija kirjoitti:
Meitä asuu huushollissa kaksi aikuista ja kaksi teiniä. Kyllä niitä mausteita, öljyjä, tiskiainetta jne käytetään monta kertaa päivän mittaan.
Astioita meillä ei ole tasoilla, mutta esimerkiksi hedelmät on ja samaten yrttiruukut.
Teettekö siis jokainen vain oman annoksenne verran ruokaa kerralla vai miten tuo toimii?
Ap
Koska ihmiset ovat erilaisia, ja heillä on erilaiset tarpeet ja mieltymykset. Siksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meitä asuu huushollissa kaksi aikuista ja kaksi teiniä. Kyllä niitä mausteita, öljyjä, tiskiainetta jne käytetään monta kertaa päivän mittaan.
Astioita meillä ei ole tasoilla, mutta esimerkiksi hedelmät on ja samaten yrttiruukut.
Teettekö siis jokainen vain oman annoksenne verran ruokaa kerralla vai miten tuo toimii?
Ap
Eri aikoihin kokataan erilaista.
Tänään esimerkiksi minä laitoin ruokaa samalla (mm. yhden pizzan jotta pizzakastike ei mene vanhaksi), kun tein töitä kotona, töihin menen vasta puolilta päivin.
Ennen lähtöä laitan itselleni eväät lounaaksi.
Aamiasen laitoin itselleni jo seiskalta, mies ja toinen teini nousi kasilta ja kokkasi silloin.
Mies tekee etätöitä, tekee itselleen lounaan kun olen lähtenyt.
Teinit tulee eri aikaan iltapäivällä, joten syövät eri aikaan.
Mies syö päivällisensä viideltä, minä kuudelta, kun pääsen kotiin.
Jne jne.
Ei minulla ole tarvetta, astioita yms vaan on kertynyt. Yhtä hyvin voisin kysyä miksi sinä piilotat kaiken. Eikö niitä ole hankala aina etsiä kaapista?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meitä asuu huushollissa kaksi aikuista ja kaksi teiniä. Kyllä niitä mausteita, öljyjä, tiskiainetta jne käytetään monta kertaa päivän mittaan.
Astioita meillä ei ole tasoilla, mutta esimerkiksi hedelmät on ja samaten yrttiruukut.
Teettekö siis jokainen vain oman annoksenne verran ruokaa kerralla vai miten tuo toimii?
Ap
Eri aikoihin kokataan erilaista.
Tänään esimerkiksi minä laitoin ruokaa samalla (mm. yhden pizzan jotta pizzakastike ei mene vanhaksi), kun tein töitä kotona, töihin menen vasta puolilta päivin.
Ennen lähtöä laitan itselleni eväät lounaaksi.
Aamiasen laitoin itselleni jo seiskalta, mies ja toinen teini nousi kasilta ja kokkasi silloin.
Mies tekee etätöitä, tekee itselleen lounaan kun olen lähtenyt.
Teinit tulee eri a
Eihän tossa ole mitään järkeä, että hellaa ja uunia lämmitetään vähän väliä. Hirveää tuhlausta.
Ap
Eihän tossa ole mitään järkeä, että hellaa ja uunia lämmitetään vähän väliä. Hirveää tuhlausta.
Öh, mitenköhän hellaa lämmitetään??? Jos keität kananmunia samalla kun keität jollain toisella levyllä jotain, onko se muka halvempaa, jos keität vain ne kananmunat?
Uunissa paistetaan samalla kerralla uunillinen.
Samaa mieltä. Miksi öljyjä säilytetään huoneenlämmössä? Mulla on jääkaapissa rypsiöljy ja inhottaisi pitää sitä huonenlämmössä. Lisäksi just mausteet, kahvit ym pidetään kaapissa. Sitten muu huoneisto. Joka paikka täynnä pientä lipastoa, valokuvia, vitriinissä lasitavaraa jne. Kirjahylkyssä kirjoja osoittaakseen muille että on sivistynyt. Kuka edes vuonna 2025 ostaa fyysisiä kirjoja kun on e-kirjat ja äänikirjat. Joka paikka täynnä.huonekaluja kuin vanhassa mummolassa vaikka olisi nuori ihminen. Näitä siis bongannut asunnonmyynti-ilmoituksista.
Vierailija kirjoitti:
Ei minulla ole tarvetta, astioita yms vaan on kertynyt. Yhtä hyvin voisin kysyä miksi sinä piilotat kaiken. Eikö niitä ole hankala aina etsiä kaapista?
Kaapit on olemassa sitä varten, että niissä säilytetään tavaroita. Eikä niitä erikseen tarvitse etsiä, sen kun avaa vaan laatikon tai kaapin ja ottaa tarvitsemansa esineen. Sulla on ilmeisesti kaapitkin ammuttu täyteen tavaraa, kun niiden käyttäminen on niin hankalaa?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Eihän tossa ole mitään järkeä, että hellaa ja uunia lämmitetään vähän väliä. Hirveää tuhlausta.
Öh, mitenköhän hellaa lämmitetään??? Jos keität kananmunia samalla kun keität jollain toisella levyllä jotain, onko se muka halvempaa, jos keität vain ne kananmunat?
Uunissa paistetaan samalla kerralla uunillinen.
Juurihan tuossa kerrottiin, että jokainen perheenjäsen vuoronperään tulee keittiöön kokkailemaan jotain itselleen.
Ap
Tasot täynnä sälää tekee levottoman näköiseksi. Usein kuulee että kasoista löytää tavarat paremmin.
Huolehdi vain omasta kodistasi ja jätä muitten kodit rauhaan. Ihme kätisijä 🙄
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei minulla ole tarvetta, astioita yms vaan on kertynyt. Yhtä hyvin voisin kysyä miksi sinä piilotat kaiken. Eikö niitä ole hankala aina etsiä kaapista?
Kaapit on olemassa sitä varten, että niissä säilytetään tavaroita. Eikä niitä erikseen tarvitse etsiä, sen kun avaa vaan laatikon tai kaapin ja ottaa tarvitsemansa esineen. Sulla on ilmeisesti kaapitkin ammuttu täyteen tavaraa, kun niiden käyttäminen on niin hankalaa?
Ap
Jos tarvitsen saksia 8 kertaa päivässä, niin jokaiseen ovenavaukseen ja saksien esilleottamiseen ja taas paikalleenpalauttamiseen menee päivässä 3 minuuttia, vuodessa siis yli 18 tuntia. Jos sakset ovat työpöydällä esillä, aikaa niiden käyttöönottoon kuluu muutama sekuntti. Siksi tarvittavan esineen esilläolo säästää aikaa.
Laskelmassa on otettu huomioon se aika, joka kuluu työpisteestä kaapille menemiseen, oven avaamiseen, saksien esilleottoon, paluuseen työpisteelle ja sen jälkeen takaisin kaapille, saksien laitto paikalleen, oven sulkeminen ja paluu työpisteelle. Saksien säilytys työpisteessä ja kuitenkin kaapissa ei ole mahdollista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei minulla ole tarvetta, astioita yms vaan on kertynyt. Yhtä hyvin voisin kysyä miksi sinä piilotat kaiken. Eikö niitä ole hankala aina etsiä kaapista?
Kaapit on olemassa sitä varten, että niissä säilytetään tavaroita. Eikä niitä erikseen tarvitse etsiä, sen kun avaa vaan laatikon tai kaapin ja ottaa tarvitsemansa esineen. Sulla on ilmeisesti kaapitkin ammuttu täyteen tavaraa, kun niiden käyttäminen on niin hankalaa?
Ap
Jos tarvitsen saksia 8 kertaa päivässä, niin jokaiseen ovenavaukseen ja saksien esilleottamiseen ja taas paikalleenpalauttamiseen menee päivässä 3 minuuttia, vuodessa siis yli 18 tuntia. Jos sakset ovat työpöydällä esillä, aikaa niiden käyttöönottoon kuluu muutama sekuntti. Siksi tarvittavan esineen esilläolo säästää aikaa.
Laskelmassa on otettu huomioon
Tuolla logiikalla kannattaisi poistaa asunnosta myös väliovet, pitää verhot suljettuna sekä valot päällä ja antaa vesihanojenkin valua ympäri vuorokauden. Roskiksetkin olisi hyvä olla avonaisina ja esillä eikä hankalasti missään kaapinovien takana.
Ap
Jos ollaan paljon kotona niin sitä tavaraakin tarvitaan. Näyttely kodit antaa väärän kuvan tyhjillä pinnoillaan ja tavarattomuudellaan tai ne piilotettu, näyttäen sellaiselta ettei siellä kukaan asu. 😁
Meillä kotimme on meitä varten eikä vieraita tai muiden mieltymyksiä, katseita varten.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eihän tossa ole mitään järkeä, että hellaa ja uunia lämmitetään vähän väliä. Hirveää tuhlausta.
Öh, mitenköhän hellaa lämmitetään??? Jos keität kananmunia samalla kun keität jollain toisella levyllä jotain, onko se muka halvempaa, jos keität vain ne kananmunat?
Uunissa paistetaan samalla kerralla uunillinen.
Juurihan tuossa kerrottiin, että jokainen perheenjäsen vuoronperään tulee keittiöön kokkailemaan jotain itselleen.
Ap
Niin ja edelleen kysyn että miten se on kalliimpaa jos joku keittåä itselleen kananmunat, toinen kaurapuuron jne?
Eikä siinä sanottu että se uunikaan yhden ruoan takia lämmitettäisiin.
Kokkailu voi muuten olla myös sitä että kokoaa evässalaatin tai lämmittää ruoka-annoksen. Ja niihin tarvitsee niitä usein tasoilla olevia tavaroita. Esimerkiksi pizzaan basilikaa yrttiruukusra.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eihän tossa ole mitään järkeä, että hellaa ja uunia lämmitetään vähän väliä. Hirveää tuhlausta.
Öh, mitenköhän hellaa lämmitetään??? Jos keität kananmunia samalla kun keität jollain toisella levyllä jotain, onko se muka halvempaa, jos keität vain ne kananmunat?
Uunissa paistetaan samalla kerralla uunillinen.
Juurihan tuossa kerrottiin, että jokainen perheenjäsen vuoronperään tulee keittiöön kokkailemaan jotain itselleen.
Ap
Niin ja edelleen kysyn että miten se on kalliimpaa jos joku keittåä itselleen kananmunat, toinen kaurapuuron jne?
Eikä siinä sanottu että se uunikaan yhden ruoan takia lämmitettäisiin.
Kokkailu voi muuten olla myös sitä että kokoaa evässalaatin tai lämmittää ruoka-annoksen. Ja niihin
Kysytkö nyt tosissasi miten on kalliimpaa keittää neljä annosta puuroa tunnin välein kuin yksi kattilallinen kerralla? Epäilen, että et, joten en vaivaudu vastaamaan tähän.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eihän tossa ole mitään järkeä, että hellaa ja uunia lämmitetään vähän väliä. Hirveää tuhlausta.
Öh, mitenköhän hellaa lämmitetään??? Jos keität kananmunia samalla kun keität jollain toisella levyllä jotain, onko se muka halvempaa, jos keität vain ne kananmunat?
Uunissa paistetaan samalla kerralla uunillinen.
Juurihan tuossa kerrottiin, että jokainen perheenjäsen vuoronperään tulee keittiöön kokkailemaan jotain itselleen.
Ap
Niin ja edelleen kysyn että miten se on kalliimpaa jos joku keittåä itselleen kananmunat, toinen kaurapuuron jne?
Eikä siinä sanottu että se uunikaan yhden ruoan takia lämmitettäisiin.
Kokkailu voi muuten olla myös sitä että kokoaa eväs
Ei vaan kysyn että jos minä keitän itselleni puuroa viideltä ja mies neljä munaa itselleen ja teinille niin miten se on kalliimpaa kuin jos ne keittää samaan aikaan. Mies on keliaakikko eikä siis edes syö puuroa.
Taitaa olla toisinpäin, asunnot nykyään niin pieniä mörskiä, että vähäisetkin mammonat tukkii paikat?
Meillä keittiö on lähes jatkuvassa käytössä.
Heräsin aamulla viideltä ja laitoin aamupalan ennen töitä. Poika tuli töistä klo 6 jälkeen ja teki välipalaa. Mies heräsi seiskalta tekemään itselleen aamupalaa ja kohta toinen poika heräsi myös aamupalalle.
Minä tulin juuri töistä ja juon nyt kahvia ja syön kohta lounasta. Mies lounastaa noin 11.30.
Poika tulee koulusta klo 14 ja syö välipalaa, minä laitan päivällistä niin että se on valmista n 15.00 kun itse syön ja lähden takasi töihin. Mies tulee töistä neljän jälkeen ja syö, pojat syövät joko silloin tai sitten kun heille sopii.
Tulen töistä ilta seiskalta ja jos hyvin käy niin ollaan ekan kerran kaikki yhdessä syömässä ennen kuin poika lähtee yövuoroon.
Ja tää kuvio muuttuu joka viikko sen mukaan miten toisella pojalla on työvuorot ja onko minulla miten vapaapäivät.
Meillä jatkuvasti keittiössä tiskiä menossa johonkin suuntaan, jokin ruoka valmistumassa tai jäähtymässä tai syödään jotain. Raivaan sitten kun tarvitsen enemmän työtilaa jotain projektia varten, kuten mehustamista, leipomista tai jonkin elukan ruhon paloittelua ja jauhamista varten.
Meitä asuu huushollissa kaksi aikuista ja kaksi teiniä. Kyllä niitä mausteita, öljyjä, tiskiainetta jne käytetään monta kertaa päivän mittaan.
Astioita meillä ei ole tasoilla, mutta esimerkiksi hedelmät on ja samaten yrttiruukut.