Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Eineshyllyn hyvikset - mitä ruokia nämä ovat (IS)

Vierailija
29.10.2025 |

Eineshyllyn hyvikset

Onko einesruoka aina pahasta? Elintarvikkeiden asiantuntija vakuuttaa, että ei ole. Hän itsekin nappaa toisinaan marketin hyllystä helpon, lämmittämistä vaille valmiin lounaan. Nyt hän vinkkaa 7 terveellisenä pitämäänsä valmisateriaa ja neuvoo, mistä voi helposti tunnistaa terveellisen eineksen.

Eineshyllyn terveyspommeja voi syödä vaikka joka päivä: 7 valmisateriaa, joita asiantuntija suosittelee onko oma suosikkisi joukossa?

https://www.is.fi/terveys/art-2000011540536.html

 

 

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko kenelläkään tunnukset?

Voiko kopioida jutun tänne?

Kiinnostaa, koska tineksetbovat yleensä epäterveellisiä.

 

Ap 

Vierailija
2/5 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietääkö kukaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hernekeitto ja pinaattikeitto ainakin, ihan lukematta tietää.

Vierailija
4/5 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hernekeitto ja pinaattikeitto ainakin, ihan lukematta tietää.

Eikö tuossa kerrottu lämmitettävistä ruoista?

Hernekeitto vaati keittämistä/kiehauttamista.

Jäinen pinaattikeitto sulattamista/kiehauttamista.

Ei jutussa on kyseessä eineshylly, jossa suoraan syötävää (esim. caesarsalaatti) tai lämmitettävät (esim. kasvislasagne).

 

Ap 

Vierailija
5/5 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä teille vitunpummeille.

Yhteenveto:

Elintarvikkeiden asiantuntija Kaisa Somerpalo korostaa, että valmisruoka ei ole automaattisesti epäterveellistä. Kun valitsee oikein, eineksiä voi syödä vaikka päivittäin. Terveellisen vaihtoehdon tunnistaa kolmesta perusasiasta: vähän suolaa (alle 1 g/100 g), vähän tyydyttynyttä rasvaa (alle 30 % kokonaisrasvasta) ja riittävästi kuitua (yli 2 g/100 g). Lisäksi kasviksia, täysjyvää ja sydänmerkki ovat hyviä merkkejä. Somerpalo suosii etenkin keittoja, kasvispohjaisia aterioita ja valmissalaatteja, joita voi täydentää oliiviöljyllä, kasviksilla tai täysjyväleivällä.

Hän myös vinkkaa nopeita toimistokikkoja, kuten täysjyvänuudelit vedenkeittimellä, tofukuutiot ja pakastekasvikset tai tortillat kaupan salaattibaarin aineksista. Pakastealtaista voi löytyä yllättävän hyviä vaihtoehtoja.

Jos suolan määrä pysyy kohtuullisena, eineksiä voi Somerpalon mielestä syödä hyvällä omallatunnolla lähes päivittäin.

 

Lista artikkelissa mainituista hyviksistä:

1. Saarioinen - Vegaaninen makaronilaatikko

2. Kokkikartano - Tomaattinen kikhernekeitto

3. Kinnarin tila - Kanaa ja kasviksia

4. Saarioinen - Balanssi-keitto

5. Herkku - Tofukastikeannos

6. Fresh Hetki - Sitruksinen kana

7. Atria - Hernekeitto