Voiko elokuussa valmistettua ja pakastettua kaalilaatikkoa vielä syödä?
Kommentit (12)
Voi. Voi vaikka puolen vuoden päästä tästä päivästä.
Jos on jauhelihaa, niin en söisi. Maku on kärsinyt.
Siis apua? Meinaatko että pakastettu ruoka menisi kahdessa kuussa huonoksi... Ihan hyvin voi syödä vielä puolen vuodenkin jälkeen. Sen takiahan niitä ruokia pakastetaan
Vierailija kirjoitti:
Jos on jauhelihaa, niin en söisi. Maku on kärsinyt.
Runsaasti ketsuppia sekaa, niin maistuu edelleen täydelliseltä.
Totta kai voi vaikka vuoden vanhaa, silloin siinä ei ole enää tosin ravintoaineita juurikaan jäljellä
Helposti voit syödä. Tokikin aina ruokia pakastaessa maku ja haju hieman muuttuu. Se ei kuitenkaan johdu bakteereista, eikä ole vaarallista.
Vasta jokusen vuoden oltuaan pakastimessa kannattaa edes miettiä mokomaa.
Terkuin kemian prosessinhoitaja.
Kotiruoka säilyy ainakin 3 kk. Toki voi senkin jälkeen syödä, mutta maku kärsii ja ravintoaineet haihtuvat.
Voi syödä, jos tuntuu olevan syötävää. Eihän se parasta mahdollista ole enää, mutta ei varmaan myrkyllistäkään.
Rasvaisia kaloja, kuten lohta ei pitäisi säilyttää pakastimessa yli 3 kuukautta, ne alkavat härskiintyä.
Pakastan viikottain kotiruokaa, sillä kokkaan vain viikonloppuisin, ja syömme eväitä jokaisena arkipäivänä. Havaintojeni mukaan pakastetut kotiruoat säilyvät hyvinä pakkasessa n. puoli vuotta. Sen jälkeenkin voivat olla syömäkelpoisia, mutta kannattaa pyrkiä nopeampaan kiertoon.
Vierailija kirjoitti:
Jos on jauhelihaa, niin en söisi. Maku on kärsinyt.
Höpö, höpö
Minä söin juuri elokuussa tehdyn hapankaalin loppuun
?? Siis on edelleen pakkasessa?
Söin juuri toukokuussa pakastamaani kaalilaatikkoa. Eli voi