IS Juuri nyt: Fazer lopettaa kokonaan kaakaovoin käytön. "Tästä lähtien vain terveellisiä kasvisöljyä suklaisiin".
Fazer ilmoittaa luopuvansa kaakaovoista kaikissa suklaatuotteissaan ja siirtyvänsä kokonaan kasvipohjaisiin öljyihin. Päätöstä perustellaan terveellisyydellä ja vastuullisuudella.
Halusimme tehdä suklaasta kevyempää ja nykyaikaisempaa. Uudet kasviöljyt - kuten soija- ja auringonkukkaöljy - sisältävät vähemmän tyydyttyneitä rasvoja ja sopivat myös vegaaneille, kertoo tuotekehitysjohtaja Laura Niemi.
Hänen mukaansa uusi resepti tuo raikkaamman suutuntuman ja modernin suklaanautinnon. Fazer ei kuitenkaan halua paljastaa tarkkaa öljyseosta liikesalaisuussyistä.
Fazerin mukaan muutos on myös ekologinen ja taloudellinen. Kaakaovoi on kallista ja sen tuotanto rasittaa ympäristöä. Nyt pystymme tarjoamaan entistä herkullisempaa suklaata edullisemmin ja vastuullisemmin.
Kommentit (125)
Sama kuin poistaisi rypäleet viinistä
Onneksi saamme raikasta suklaata hyvällä suutuntumalla. Miksi Fazer ei keksinyt tätä aikaisemmin?
Vierailija kirjoitti:
En usko tippaakaan. Halvemmaksi tulee joku öljysekoitus kuin aito kaakaovoi, joka kuuluu suklaaseen. Miksi valehtelevat? Enää en osta.
Missä kohtaa tuossa valehtelivat.?
En löytänyt tätä uutista Ilta-Sanomista. Liekö Venäjän trollitehtaan IS kyseessä.
Eli siis hinta nousee (koska kasvispohjaiset öljyt ovat aina kalliita) ja maku huononee.
Linkkiä tuskin tarvitsee odottaa.
He ovat huonontaneet tuotteidensa laatua jo vuosikausia että ei mikään uusi uutinen.
Fazerin sininen ei maistu yhtä hyvältä kuin 30v sitten ja siihen on selvät syynsä.
Onneksi Lindt ja muut muut ulkomaalaiset merkit tarjoaa parempaa laatua kuitenkin.
Lammaksen paskaa lisätään kohta jotta voitas olla busineksessa. Moderni maku. Tarttis kans yritystukia tehtaiden huoltoon. Miks ette käy töissä?
Jaha, joutuvat sitten poistamaan suklaa sanan pakkauksista. Eli Fazerin sininen maitosuklaa on tulevaisuudessa pelkästään Fazerin sininen. Nooh, tuskin ne seniilit vanhukset mitään eroa huomaavat jos pakkaukset muuten pysyvät samoina.
Kasvirasvaa se kaakaovoikin on, mutta se on kovaa rasvaa, jolla tapetaan nykyiset lihavat paistopistepojat sydäriin ennen 40-vuotispäivää.
Baitti tosin en kyllä olisi yhtään yllättynyt vaikka olisikin totta
Mikään ei ole terveellisempää kuin eläinperäinen ruoka. Mutta näin orja-massat myrkytetään ja pidetään heikkoina.
Vierailija kirjoitti:
Onneksi saamme raikasta suklaata hyvällä suutuntumalla. Miksi Fazer ei keksinyt tätä aikaisemmin?
Onhan ne tunkenut palmuöljyä jo moniin tuotteisiin.
Annas kun arvaan, korvataan halvalla palmuöljyllä.
Miten kaakaovoi ei sopis vegaaneille?
Huh huh laittakaa frankenfoodia vaan suuhun...
Uudet kasviöljyt saavat suklaaseen sopivan rakenteen Fazerin kehittämällä luonnollisella kovetusmenetelmällä, jota yhtiö kutsuu pehmeästi esteröintiprosessiksi. Käytännössä siinä kasviöljyt käsitellään kemiallisesti niin, että niiden rasvahappoketjuja muokataan sulamaan suussa samalla tavalla kuin kaakaovoi.
Prosessi on täysin turvallinen ja eurooppalaisten elintarvikenormien mukainen, Fazer vakuuttaa. Yhtiö ei kuitenkaan halua kertoa, käytetäänkö menetelmässä liuottimia tai katalyyttejä. Se on osa tuotekehityssalaisuuttamme.
Kemistit ovat todenneet, että kyseessä on mielenkiintoinen teollinen innovaatio, joka muistuttaa osittain kovetettujen kasvirasvojen aiempia versioita, mutta Fazerin mukaan ilman niiden haittoja.
Ei suklaata pidäkään syödä levytolkulla viikossa. Pala silloin, toinen tällöin.
Höh, suklaan ei kuulu olla terveellistä. Tai onhan ne kaakaopavut terveellisiä, mutta kaikki tajuaa että tuotteeseen suklaa kuuluu myös rasva.
En usko tippaakaan. Halvemmaksi tulee joku öljysekoitus kuin aito kaakaovoi, joka kuuluu suklaaseen. Miksi valehtelevat? Enää en osta.