Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mokkapalat - kuinka viileäksi pohja ennen kuorrutusta?

Vierailija
13.10.2025 |

Huoneenlämpöön? vai pitääkö se pohja laittaa johonkin vielä kylmempään, esim parvekkeelle jäähtymään. (Ohjeessa lukee vaan, että jäähdytä pohjaa jonkin aikaa ennen kuorrutuksen levittämistä)

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
13.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en jäähdytä pohjaa, vaan laitan melko jähmeän kuorrutuksen suoraan uunista tulleen pohjan päälle. Lusikalla nostelen kuorrutetta ja isolla kokkiveitsellä levitän. Nomparellit päälle.

Täyte sulaa hieman ja tulee kauniin tasainen ja kiiltävä pinta.

En ole edes kokeillut muulla tyylillä, mutta jokainen tavallaan.

Vierailija
2/4 |
13.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huoneenlämmössä antaa jäähtyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
13.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi laittaa parvekkeellekin, mutta sitten voi antaa olla huoneenlämmössä hetki ennen kuorrutteen levittämistä.

Jos se pohja on liian kuumaa, saattaa se imaista kuorrutteen. Jos taas liian kylmää - niin en tiedä mitä tapahtuu, mutta parempi olla huoneenlämpöistä.

Vierailija
4/4 |
13.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi laittaa parvekkeellekin, mutta sitten voi antaa olla huoneenlämmössä hetki ennen kuorrutteen levittämistä.

Jos se pohja on liian kuumaa, saattaa se imaista kuorrutteen. Jos taas liian kylmää - niin en tiedä mitä tapahtuu, mutta parempi olla huoneenlämpöistä.

 

Ei se kuuma pohja imaise kuorrutetta, jos pohja on kypsä, ja kuorrute sopivan kovaa. Löysä kuorrute saattaisi imeytyäkin. Tuon oppii kyllä kun tekee useamman kerran, arvioimaan miten se onnistuu.

Kuorrute kovettuu jäähtyessään, ja siitä on helppo leikata siistejä paloja ilman että täyte valuu tai repsottaa.

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän neljä kolme