Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Aito makkara ja teko makkara

Vierailija
09.10.2025 |

Siinä selkeät termit ja molemmissa makkara nimi jota niin halutaan.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
09.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen aito kotimainen joutsenmerkein varustettu suomalainen ky*rpä.

Vierailija
2/15 |
09.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko keinosuolessa oleva makkaramassa huonompi kuin luonnonsuolessa oleva?

Mitäs jos massa onkin muuta kuin lihaa?

Vaikka jauholauantai?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
09.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

eikö ne kaikki tehdä vai kasvaako sitä jossain🤔

Vierailija
4/15 |
09.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mites tollainen muoviinpakaatu hk:n blöö, täyttääkö se lihapitoisuudellaan maggaran tunnusmerkit vai olisko jauho- ja rasvapitoisuuksensa vuoksi luokiteltava wiinerleiväksi?

Vierailija
5/15 |
09.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän makkaraa edes tehdä lihasta. Makkara tehdään perunajauhoista ja hevosen kavioista. Kaikki jotka on olleet kesätöissä nakkeja solmimassa, sanovat ettei sen jälkeen syö nakkeja eikä makkaraa enää ikinä.

Vierailija
6/15 |
09.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän tämä ole hyvä juttu! Millä ihmeellä saan mieheni huijattua syömään kasvisruokaa jos joudun kutsumaan niitä rehellisesti kasvisruuaksi? Tähän asti ollut helppoa sanoa vegemakkaran olevan oikeaa makkaraa joka vaan maistuu hieman oudolta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
09.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä on aito makkara?

Onko se joku eläimen osa?

Mikä siitä tekee aidon?

Ymmärtääkseni makkara on suoleen tai muovikuoreen ruiskutettavaa tahnaa, joka kypsennetään. Ei mikään aito luonnosta löytyvä ruoka.

Suomessa makkara tai nakki tai pihvi eivät ole koskaan tarkoittaneet lihatuotteita, vaikka ne usein ovat lihatuotteita.

Vierailija
8/15 |
09.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

eikö ne kaikki tehdä vai kasvaako sitä jossain🤔

Makkarapuussa kasvaa lihamakkaroita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
09.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nakki-sanaahan on kyllä rajoitettu jopa nakkimakkaroilta, muistan miten osltelin nakkeja vieraille ja sitten hain vielä vähän lisää eikä ollutkaan nakin nimellä vaan joku "napakat", kyllä muuten hävetti tarjota niitä.

Vierailija
10/15 |
09.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vegaaneita itkettää ja ahistaa samanaikaisesti. Lihansyöjät voitti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
09.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

kasvispötkylä tai kasvissylinteri

Vierailija
12/15 |
09.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eihän makkaraa edes tehdä lihasta. Makkara tehdään perunajauhoista ja hevosen kavioista. Kaikki jotka on olleet kesätöissä nakkeja solmimassa, sanovat ettei sen jälkeen syö nakkeja eikä makkaraa enää ikinä.

Makkara on nimenomaan keksitty muinoin sitä varten, että siinä on perinteisesti hyödynnetty kaikki mahdolliset teurasjätteet. Olen ollut Marttojen makkarakurssilla, jossa tehtiin erilaisia makkaramassoja ja ne tuupattiin koneella luonnonsuoleen. Erinomaisen maukasta syötävää, ei oikein voi verrata tuollaista artesaani makkaraa mihinkään hookoon siniseen tms. teolliseen huttuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
09.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eihän makkaraa edes tehdä lihasta. Makkara tehdään perunajauhoista ja hevosen kavioista. Kaikki jotka on olleet kesätöissä nakkeja solmimassa, sanovat ettei sen jälkeen syö nakkeja eikä makkaraa enää ikinä.

Lihapitoisuus pitää nykyisin mainita pakkauksessa.

Vierailija
14/15 |
09.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis syökö joku ihminen vielä nykyään makkaraa?

Makkaraa syötiin 1960-1990-luvuilla?

Nyt ei ole enää se aika?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
09.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hämmentävintä tässä on se, että hampurilaistuotteita ei saa sanoa hampurilaistuotteiksi, ellei niissä ole lihaa.

Pitääkö hampurilaissämpylöillekin keksiä uusi nimi?

 

Oikeasti nämä ovat silkkaa idiotismia. Yhden kielen erikoispiirteiden takia aletaan säätämään mitä muilla kielillä saa tai ei saa sanoa.

Ymmärrän, että Amerikassa hamburger tarkoittaa  lihapihviä, ei tuotetta jossa on sämpylä ja jonkunlainen pihvi. Mutta miksi sen pitäisi vaikuttaa siihen miten Suomessa ja muissa EU-maissa nimetään ruokia.

Pitääkö meidänkin alkaa sanomaan lihasta tehtyä pihviä hampurilaiseksi?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kuusi seitsemän