Gluteenittomassa leivässä ei taida olla paljon ravintoa
Ei tunnu ravitsevan samalla tavalla kuin normaalit leivät. Vaikka nyt jotkut sekaleivät. Ja pastatkin on kovin köykäisiä. Mitenhän keliaakikot oikein pärjää?
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Mistä huomaat että ei ravitse?
Siitä kun syön niitä. Odotan pääsyä lääkärille ja olen kokeillut gluteenittomia tuotteitakin välillä.
On päivänselvää että ravintoa saa vaan täysjyvärukiista, lihasta, kalasta ja perunasta. Lisäksi voita ja suolaa
Ne ovat pääosin maissia ja riisiä, eli kyllä ne ruokkivat. Minä en ole koko elämääni ollut keliaakikko vaan se diagnosoitiin vasta 38v:nä joten muistan edelleen miltä vehnäpasta maistuu.
Mielestäni glut. pasta nostaa verensokeria vähemmän ja siinä on miellyttävämpi maku. Se ei keitettäessä myöskään käyttäydy mitenkään eri tavalla kuin vehnäpasta. Se myös maistuu liki identtiseltä keittämisen jälkeen.
Gluteenittomat leivät ovat ennen 2020-lukua olleet aika hirveää kökköä, mutta nykyään ainakin Schär myy Prismassa ja K-Kaupoissa viipaloitua glut. leipää joka maistuu ihan samalta kuin vehnäleipä ja sitä voi normaalisti paahtaakin leivänpaahtimessa jotta tulee rapeaksi.
Kuitua saa heikommin verrattuna tavalliseen leipään, mutta sitten se on kompensoitava kasviksissa. Ihan hyvin pärjää.
Vierailija kirjoitti:
Ne ovat pääosin maissia ja riisiä, eli kyllä ne ruokkivat. Minä en ole koko elämääni ollut keliaakikko vaan se diagnosoitiin vasta 38v:nä joten muistan edelleen miltä vehnäpasta maistuu.
Mielestäni glut. pasta nostaa verensokeria vähemmän ja siinä on miellyttävämpi maku. Se ei keitettäessä myöskään käyttäydy mitenkään eri tavalla kuin vehnäpasta. Se myös maistuu liki identtiseltä keittämisen jälkeen.
Gluteenittomat leivät ovat ennen 2020-lukua olleet aika hirveää kökköä, mutta nykyään ainakin Schär myy Prismassa ja K-Kaupoissa viipaloitua glut. leipää joka maistuu ihan samalta kuin vehnäleipä ja sitä voi normaalisti paahtaakin leivänpaahtimessa jotta tulee rapeaksi.
Onko se sitä suojakaasupussissa olevaa leipää?
Juu, ei pastan maussa ole mitään vikaa. Siinä vaan ei ole yhtään kuitua ja nälkäkin tulee nopeasti uudelleen mutta ihan maukasta se on. Barillan fusillit esimerkiksi.
Ainoa huono puoli on kyllä hinta. Koska niissä pitää vehnän sijasta käyttää esim. voita ja kananmunaa enemmän, hinnat joillain tuotteilla ihan poskettomia.
Esim. normaali Kanniston leipomon sitruunamuffinsi 6kpl 2,69e. Gluteenittomat Schärin sitruunamuffinsit 6kpl 7,99e.
En siksi osta mitään gluteenittomia herkkuja koskaan vaikka mieli tekisi. Vaikea perustella itselleni sitä että käytän parin jauhelihapaketin verran rahaa muutamaan pieneen muffinsiin.
Ainahan sitä joutuu muuttamaan tottumuksiaan, jos on ruokarajoitteita. Ne ravintoaineet otetaan jostain muusta sitten.
Vierailija kirjoitti:
Ainoa huono puoli on kyllä hinta. Koska niissä pitää vehnän sijasta käyttää esim. voita ja kananmunaa enemmän, hinnat joillain tuotteilla ihan poskettomia.
Esim. normaali Kanniston leipomon sitruunamuffinsi 6kpl 2,69e. Gluteenittomat Schärin sitruunamuffinsit 6kpl 7,99e.
En siksi osta mitään gluteenittomia herkkuja koskaan vaikka mieli tekisi. Vaikea perustella itselleni sitä että käytän parin jauhelihapaketin verran rahaa muutamaan pieneen muffinsiin.
https://www.s-kaupat.fi/tuote/schar-225g-muffin-choco-suklaamuffinssi-g…
On ne huomattavasti kalliimpia kuin tavalliset, mutta niin on kyllä ainesosatkin paljon paremmat kuin perusmuffinsseissa jotka lähinnä vehnää, palmuöljyä ja sokeria. Tuonkin tuotteen painosta suurin osa on kananmunaa ja suklaata on hyvin iso osa tuotteen painosta.
Vierailija kirjoitti:
Ainoa huono puoli on kyllä hinta. Koska niissä pitää vehnän sijasta käyttää esim. voita ja kananmunaa enemmän, hinnat joillain tuotteilla ihan poskettomia.
Esim. normaali Kanniston leipomon sitruunamuffinsi 6kpl 2,69e. Gluteenittomat Schärin sitruunamuffinsit 6kpl 7,99e.
En siksi osta mitään gluteenittomia herkkuja koskaan vaikka mieli tekisi. Vaikea perustella itselleni sitä että käytän parin jauhelihapaketin verran rahaa muutamaan pieneen muffinsiin.
Kannattaa ostaa Lidlistä tai S-ketjusta. K-kauppa lätkäisee gluteenittomille tuotteille 2-4e omaa hintalisää.
On olemassa myös gluteenittomia kaura ja tattarileipiä, joissa ravintoarvot kohdillaan.
Monissa on käytetty lähinnä tärkkelystä ja ne ovatkin huonoja. Tämän takia moni leipoo itse, niin saa terveellisempää.
Vierailija kirjoitti:
On olemassa myös gluteenittomia kaura ja tattarileipiä, joissa ravintoarvot kohdillaan.
Olen kokeillut. Vatsa ei siedä tattaria ollenkaan ja kaurankin kanssa on vähän niin ja näin. Muuten tattarissa kyllä olisi ravintoarvoja, en väitä vastaan. En vaan voi syödä sitä.
Mistä huomaat että ei ravitse?