Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Gluteenittomassa leivässä ei taida olla paljon ravintoa

Vierailija
01.10.2025 |

Ei tunnu ravitsevan samalla tavalla kuin normaalit leivät. Vaikka nyt jotkut sekaleivät. Ja pastatkin on kovin köykäisiä. Mitenhän keliaakikot oikein pärjää?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
01.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä huomaat että ei ravitse?  

Vierailija
2/15 |
01.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mistä huomaat että ei ravitse?  

 

Siitä kun syön niitä. Odotan pääsyä lääkärille ja olen kokeillut gluteenittomia tuotteitakin välillä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
01.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

On päivänselvää että ravintoa saa vaan täysjyvärukiista, lihasta, kalasta ja perunasta.  Lisäksi voita ja suolaa 

Vierailija
4/15 |
01.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne ovat pääosin maissia ja riisiä, eli kyllä ne ruokkivat. Minä en ole koko elämääni ollut keliaakikko vaan se diagnosoitiin vasta 38v:nä joten muistan edelleen miltä vehnäpasta maistuu.

Mielestäni glut. pasta nostaa verensokeria vähemmän ja siinä on miellyttävämpi maku. Se ei keitettäessä myöskään käyttäydy mitenkään eri tavalla kuin vehnäpasta. Se myös maistuu liki identtiseltä keittämisen jälkeen.

Gluteenittomat leivät ovat ennen 2020-lukua olleet aika hirveää kökköä, mutta nykyään ainakin Schär myy Prismassa ja K-Kaupoissa viipaloitua glut. leipää joka maistuu ihan samalta kuin vehnäleipä ja sitä voi normaalisti paahtaakin leivänpaahtimessa jotta tulee rapeaksi.

Vierailija
5/15 |
01.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuitua saa heikommin verrattuna tavalliseen leipään, mutta sitten se on kompensoitava kasviksissa. Ihan hyvin pärjää.

Vierailija
6/15 |
01.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ne ovat pääosin maissia ja riisiä, eli kyllä ne ruokkivat. Minä en ole koko elämääni ollut keliaakikko vaan se diagnosoitiin vasta 38v:nä joten muistan edelleen miltä vehnäpasta maistuu.

Mielestäni glut. pasta nostaa verensokeria vähemmän ja siinä on miellyttävämpi maku. Se ei keitettäessä myöskään käyttäydy mitenkään eri tavalla kuin vehnäpasta. Se myös maistuu liki identtiseltä keittämisen jälkeen.

Gluteenittomat leivät ovat ennen 2020-lukua olleet aika hirveää kökköä, mutta nykyään ainakin Schär myy Prismassa ja K-Kaupoissa viipaloitua glut. leipää joka maistuu ihan samalta kuin vehnäleipä ja sitä voi normaalisti paahtaakin leivänpaahtimessa jotta tulee rapeaksi.

 

Onko se sitä suojakaasupussissa olevaa leipää?

Juu, ei pastan maussa ole mitään vikaa. Siinä vaan ei ole yhtään kuitua ja nälkäkin tulee nopeasti uudelleen mutta ihan maukasta se on. Barillan fusillit esimerkiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
01.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainoa huono puoli on kyllä hinta. Koska niissä pitää vehnän sijasta käyttää esim. voita ja kananmunaa enemmän, hinnat joillain tuotteilla ihan poskettomia.

Esim. normaali Kanniston leipomon sitruunamuffinsi 6kpl 2,69e. Gluteenittomat Schärin sitruunamuffinsit 6kpl 7,99e.



En siksi osta mitään gluteenittomia herkkuja koskaan vaikka mieli tekisi. Vaikea perustella itselleni sitä että käytän parin jauhelihapaketin verran rahaa muutamaan pieneen muffinsiin.

Vierailija
8/15 |
01.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainahan sitä joutuu muuttamaan tottumuksiaan, jos on ruokarajoitteita. Ne ravintoaineet otetaan jostain muusta sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
01.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ainoa huono puoli on kyllä hinta. Koska niissä pitää vehnän sijasta käyttää esim. voita ja kananmunaa enemmän, hinnat joillain tuotteilla ihan poskettomia.

Esim. normaali Kanniston leipomon sitruunamuffinsi 6kpl 2,69e. Gluteenittomat Schärin sitruunamuffinsit 6kpl 7,99e.



En siksi osta mitään gluteenittomia herkkuja koskaan vaikka mieli tekisi. Vaikea perustella itselleni sitä että käytän parin jauhelihapaketin verran rahaa muutamaan pieneen muffinsiin.

 

https://www.s-kaupat.fi/tuote/schar-225g-muffin-choco-suklaamuffinssi-g…

On ne huomattavasti kalliimpia kuin tavalliset, mutta niin on kyllä ainesosatkin paljon paremmat kuin perusmuffinsseissa jotka lähinnä vehnää, palmuöljyä ja sokeria. Tuonkin tuotteen painosta suurin osa on kananmunaa ja suklaata on hyvin iso osa tuotteen painosta.

Vierailija
10/15 |
01.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ainoa huono puoli on kyllä hinta. Koska niissä pitää vehnän sijasta käyttää esim. voita ja kananmunaa enemmän, hinnat joillain tuotteilla ihan poskettomia.

Esim. normaali Kanniston leipomon sitruunamuffinsi 6kpl 2,69e. Gluteenittomat Schärin sitruunamuffinsit 6kpl 7,99e.



En siksi osta mitään gluteenittomia herkkuja koskaan vaikka mieli tekisi. Vaikea perustella itselleni sitä että käytän parin jauhelihapaketin verran rahaa muutamaan pieneen muffinsiin.



Kannattaa ostaa Lidlistä tai S-ketjusta. K-kauppa lätkäisee gluteenittomille tuotteille 2-4e omaa hintalisää.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
01.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

On olemassa myös gluteenittomia kaura ja tattarileipiä, joissa ravintoarvot kohdillaan.

 

Vierailija
12/15 |
01.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap on aika tyhmä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
01.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä itse tehty on paras

Vierailija
14/15 |
01.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monissa on käytetty lähinnä tärkkelystä ja ne ovatkin huonoja. Tämän takia moni leipoo itse, niin saa terveellisempää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
01.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On olemassa myös gluteenittomia kaura ja tattarileipiä, joissa ravintoarvot kohdillaan.

 

Olen kokeillut. Vatsa ei siedä tattaria ollenkaan ja kaurankin kanssa on vähän niin ja näin. Muuten tattarissa kyllä olisi ravintoarvoja, en väitä vastaan. En vaan voi syödä sitä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yksi viisi