Suomalaisten inhokkikouluruoka on - ta-daa - väärin valmistettu..
.. makaronivelli.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000011525150.html
Tuo on jätetty keittämättä kypsäksi (siihen menee ainakin tunti) eli on vetistä ja limaista. Oikein tehty makaronivelli on varsin herkullista lapsen suussa; sitä on vaan keitettävä hiljalleen niin pitkään että makaronien selkeä ero maitoon katoaa. Sen jälkeen ei ole koostumus eikä maku huono.
Ja nyt odottelemaan, milloin sensuuri iskee
Kommentit (11)
Rakastin lapsena (äidin tekemää) makaronivelliä.
Kyllä!
Samoin tilliliha on hyvää, jos se on tehty paremmasta lihasta. Ei ole pakko käyttää venyy ja paukkuu lapaa tai kylkeä.
Testasin muinoin koulun kotitaloustunnilla. Meidän ryhmä leikkasi huonot kohdat pois.
mikä hiton tunti! SITÄPAITSI kyseessä on 1950 luvun ruoka, ei sitä enää tarjota!
Kiehauta maito teflon-kattilassa, lisää Myllyn Paras Makaronit, anna kiehahtaa ja sen jälkeen hiljalleen kypsyä ainakin 8 min. Sekoita Erikoisvehnäjauhot pieneen tilkkaan maitoa tai voihin ja lisää suurus sekoittaen velliin.
Anna kypsyä vielä n. 5 min. Perinteisessä makaronivellissä makaronit on keitetty selvästi hyvin pehmeiksi. Ota kattila pois liedeltä ja mausta sokerilla ja suolalla.
8+5 on kolmetoista, siis 13min koko hoito, ei tuntikausia!
Ei varmasti onnistu 13 minuutissa :-D
Kukapa olisi arvannut että huonosti valmistettu ruoka on pahaa?
Meillä on makaronivelliä aina raikkaiden kaski-nauristen jälkiruokana
Minun inhokit kouluajoilta oli hernekeitto ja risotto. Kumpikin ihan hyviä ruokia, mutta koulun hernekeitto oli vetistä ja seassa oli jotain läskinpaloja ja porkkanoita. Risotto oli liian kuivaa ja sinne oli heitetty joku herne-maissi-paprika sekoitus mukaan. Ja meidän koulussa oli ihan keittäjät, niin ne oli sentään parempia kuin ne megakeitiöissä valmistetut kauhistukset mitä nykynuoret joutuvat syömään. Onhan se ihan selvää, että suurkeittiöissä ei mitään maukasta gourmet ruokaa valmistetta vaan isoja eriä halpaa muonaa.
Kaikkihan nuo on ihan hyviä ruokia, mutta liian vaativia suurkeittiön kauhanhämmentäjille.
Ei kai siinä muuta.
Hernekeitossa porkkanaa, no ei tod, korkeintaan palvikinkkua jauhelihan lisäksi.
Tilliliha sekä makaronivelli ovat superhyviä, kun ne valmistaa oikein ja kunnolla. Koulumme keittäjä osasi hommansa. Myös minä aikuisena.
Kiinnostavuus 2/10