Auttakaa kakun täytteen tekemisessä!
Mulla ois siis tarkotus kakun väliin laittaa vatkatun kerman jonka seassa mansikan makusta rahkaa ja eka laittasin pohjalle pakastemansikoita. Ne pakastemansikat on sulamassa eli laittaako vaan tuollasenaan pohjan päälle ja siihen kermahommat päälle?
Vai tuleeko tuosta vetistä kun noista mansikoista irtoo paljon nestettä vaikka oon valuttanu enimmät pois?
Kommentit (5)
Voi ne mansikat pohjallekin laittaa, kunhan otat huomioon että se neste kostuttaa pohjaa tosi paljon. Koska sitä irtoavan nesteen määrää voi olla vaikea arvioida, niin minä tekisin kyllä toisinpäin, eli ensin kostuttaisin pohjan sopivalla määrällä nestettä, sitten levittäisin rahkakerman ja sen päälle valutetut mansikat.
Sinuna sekoittaisin pakastemansikkaa soseutettuna valmiin rahka-kermaseoksen sekaan. Sulanut pakastemansikka on vain inhottava limainen sattuma suussa. Ja noin voit paremmin hallita täytteen koostumusta ja kosteutta. Laita mansikkaa ensin vähän ja lisää tarpeen mukaan.
Kermavaahdon sijaan käyttäisin itse mascarponea.
Jos sitä mansikkaa laittaa tuon kermarahka homman sekaan niin eikö se voi tehä siitä kermarahkasta liian vetelää?
Soseuta ne sulaneet mansikat (vaikka haarukalla tai sileää saat sauvasekottimella) ja laita sosetta ensin kakkupohjalle ja sen päälle kerma-rahka. Sose kostuttaa samalla pohjan. Jos sekotat mansikkasoseen kerma-rahkaan se löystyy ja silloin tarvitset liivatetta (ja irtopohjavuuan). T. Kondiittori
Minä tein silleen, että survoin mansikoiden sekaan banaania niin ei tullut vetistä. Kerman ja rahkan voi varovasti sekoittaa tai laittaa rahkan alimmaiseksi.