Kasviskeittojen salaiset ainesosat (lakto-ovo-vege)
Inhoan sulatejuustoon tehtyä kasviskeittoa, enkä tykkää veteen keitetystä. Olen kuitenkin syönyt samettisen herkullista kasviskeittoa, jossa on käytetty jotain maitophjaista tuotetta (koostumus, väri, maku viittaa siihen). En tiedä mikä se voisi olla. Ehdotuksia?
Kommentit (11)
Veikkaisin ihan kermaa tms. Teen harvoin kasviskeittoja, mutta linssikeittoon laitan purkillisen kermaa. Tuorejuustoa käyttävät jotkut myös, mutta minusta sitä on vaikea saada tasaiseksi keittoon
Maa-artisokka on kyllä hyvää, valitettavasti rasittava kuoria. Olisivat edes vähän isompia, niin ei tarvitsisi kuoria niin montaa
Kesäkurpitsa muussaantuu keitettäessä ja se pehmentää makua. Jauhoiset perunat. Omena.
Kerma toimii aina! Myös kasvispohjaiset kermat on hyviä.
Itse käytän tuorejuustoja. Kuten aiempi sanoi, niin voi olla vaikea saada tasaiseksi, mutta sosekeitoissa toimii tosi hyvin.
Teen säännöllisesti esimerkiksi parsakaali-pinaattisosekeittoa, johon laitan valkosipuli tuorejuustoa ja kukkakaalisosekeittoa, johon tulee savuporo tuorejuustoa.
creme fraiche, kerma, smetana, tuorejuusto (joka on siis toki eri kuin sulatejuusto)
Jos sulatejuustoa haluaa käyttää kasvissosekeitossa, niin La Vache qui rit on ainoa oikea. Ei mitään Valion suletajuustoja mitkä eivät ole sulatejuustoa nähneetkään eikä varsinkaan Koskenlaskijaa.
Vierailija kirjoitti:
Kesäkurpitsa muussaantuu keitettäessä ja se pehmentää makua. Jauhoiset perunat. Omena.
Kerma toimii aina! Myös kasvispohjaiset kermat on hyviä.
Kasvispohjaiset eivät ole kermaa.
Kesäkeitto maitoon keitettynä on oma herkkuni.
Maa-artisokasta saa keittoon samettisuutta ilman maitotuotteita.