Kalaruokia help
Siellä sun täällä tulee vastaan että on terveellistä noudattaa kasvis- ja kalapainotteista ruokavaliota.
Ottamatta mihinkään terveellisyyksiin sen enempää kantaa niin kiinnostaa että te jotka enemmän syötte kalaruokia niin mitä kalaruokia siis syötte?
Mä osaan laittaa kalakeittoa, uunilohta ja jotain lohipastaa. Mutta auttakaa te enemmän kalaa syövät, mitä hyviä kalaruokia te suosittelette arkikäyttöön?
Kommentit (19)
Paistettua kalaa, kalakiusausta. Kalakeittojakin on monenlaisia. Jos muistelet kouluruokailuja, siellä oli usein jotain gratinoitua, mantelikalaa tai sen tapaista.
Jos saat haukea ja särkeä, niistä tulee erinomaista kalamureketta ja pihvejä.
Pullo Fishermans Shotia valtion putiikista.
Sushibowl, pokebowl, erilaiset salaatit. Tänään söin paistettua kirjolohta kantarellikastikkeessa.
Taco-maustettua turskaa tortilloissa, paistettua seitä ja wokkivihanneksia, hampurilainen kalapihvillä, monenlaista arkiruokaa tulee tehtyä kalasta.
Vierailija kirjoitti:
Taco-maustettua turskaa tortilloissa, paistettua seitä ja wokkivihanneksia, hampurilainen kalapihvillä, monenlaista arkiruokaa tulee tehtyä kalasta.
Tää oli tosi kiva viesti, sellaisia mitä en oo oikein osannut ajatella et vois tehdä myös kalasta 👍
Jos suht usein syö, mielellään savuaromi pois tai savustus. Lisäaineet. Ellei välillä. Muuten valmiskalakin käy tiskiltä. No niissä voi olla lisättyjä aineita joskus.
Jos en itse saa kalaa järvestä niin seitisoppa ja Pirkka kalapuikot. Hauesta kalapihvit, ahven, kuha ja muikku pannulle tai savustukseen. Talvella teen kylmäsavulohta kalatiskin lohesta,
Toi curry näyttää tosi hyvälle! Laitan kokeiluun! 🙂
Meillä on useimmiten pöydässä kuhaa, fileet voi paistaa sellaisenaan tai paneroituna pannulla, viimeksi tein valkoviini-kermakastikkeessa haudutettuina rullina. Ahventakin saan joskus, ne laitan yleensä kokonaisena savustumaan. Jostain vähemmän laadukkaista kaloista olen tehnyt esim. kalacurrya. Ihan kaikki mainitut toki ei sitä parasta terveysruokaa.
Jos uuni- tai savukalaa jää tähteeksi, loput voi tilsiä haarukalla hienoksi ja tehdä siihen massaan vaikka kalapullia. Sideaineeksi käy vaikka perunamuusi tai esim. maustettu tuorejuusto.
Vierailija kirjoitti:
Jos uuni- tai savukalaa jää tähteeksi, loput voi tilsiä haarukalla hienoksi ja tehdä siihen massaan vaikka kalapullia. Sideaineeksi käy vaikka perunamuusi tai esim. maustettu tuorejuusto.
Molemmista saa myös hyvää täytettä uuniperunoihin tai vaikka ihan vaan leivän päälle.
Moilee kalasta on lemppareitani ja ainoa missä voin syödä pakasteseitiä, josta en muuten välitä.
Höyrytettynä pakaste sei ja halvimmat pakastevihanneksi. Suolaa voi vähän laittaa mausteeksi
Vierailija kirjoitti:
Moilee kalasta on lemppareitani ja ainoa missä voin syödä pakasteseitiä, josta en muuten välitä.
Moilee oli kyllä nyt ihan uusi sana mulle, piti ihan kattoa Googlesta. Onko sulla joku hyvä resepti tuohon?
Jos on mahdollisuus kalastaa tai saada kalastajalta kalaa niin niistä vähän ei niin suosituistakin kaloista saa vaikka surauttamalla hyviä kalapullia tai pihvejä.
Jos laittaa vaikka kalakastiketta tai osterikastiketta ja valkopippuri saa kiinalaisiyyppisiä kalapullia. Tai sitten tillin ja valkopippurin kera suomalaisia kalapihvejä.
Muuten se on kalakeittoo ja mainitsemiasi juttuja aika lailla. Kalapiirakka johonkin voitaikinakuoreen vois olla kanssa ihan hyvä ja jos on savolaisverta niin kalakukkoo. Nuo tuskin ovat arkisia kuitenkaan.
Cevichen vois tehdä merikalaan. Joskin itämeri on murtovesialuetta miten lienee loiset meriympäristössäkin? Uunissa voi hauduttaa purkeissa säilökalat ne säilyy kun on kypsennetty. Ohjeita löytyy youtubesta. Menee myöskin vähän ei niin arkiseen toimintaan.