Sieniruokien maustaminen?
Kommentit (34)
Riippuu vähän sienistä ja siitä millaisen ateriakokonaisuuden olet tekemässä. Suola ja valkopippuri ovat hyvät perusta, kantarellien kanssa sopii rakuuna, sienirisottoon lipstikka jne.
Voi, suola ja mustapippuri. Riippuen määrästä, isoon määrään sopii myös kasvis- tai kanaliemikuution puolikas.
Sipuli. Ruohosipulista ei tietoa. Googlasin "sienten mausteet", tulee keinoälyn vastaus, kannattaa googlailla. Miltä timjami maistuu? Riippuu sienestä mikä mauste sopii. Entä rosmariini. Oregano, basilika?
Suolaa ja pippuria. Ei mitään kasvisliemiä peittämään hienoa sienten aromia. Kanttarellikastikkeeseen voi lisätä vähän pekonia.
Vierailija kirjoitti:
Suolaa ja pippuria. Ei mitään kasvisliemiä peittämään hienoa sienten aromia. Kanttarellikastikkeeseen voi lisätä vähän pekonia.
Suolaa, pippuria, kermaa 😋
Suomalaisten metsäsienten hienoa makua ei pidä hukuttaa mihinkään chileihin ja soijakastikkeisiin. Ja mistä lähtien liemi on ollut mauste?
Herkkusieniin käy mikä vain mauste ja niistä voi tehdä etnisiä herkkuja. Unkarilainen herkkusienikeitto maustetaan tillillä, italialainen herkkusienikastike tuoreella basilikalla ja valkosipulilla. Aasiassa sitten sitä chiliä yms.
Käytän itse metsäsieniin usein esimerkiksi rosepippuria tai rosmariinia. Metsäistä makua voi korostaa myös katajanmarjalla. Persilja ja ruohosipuli käyvät myös.
kasvisliemi