Auton muotoisija, veneen muotoisija, hedelmän muotoisija- miksi karkit eivät ole ruuan muotoisija (esim lakritsipullat lihapullojen tapaan?)
Esimerkiksi miksi ei ole perunan muotoisija (keltaisia) vihannes karkkeja, porkkanan muotoisija tai vaikkapa lantun, retiisin muotoisija? Näin voitaisiin ohjata lapsia syömään oikeita vihanneksia kun karamelleilla voitaisiin harjoitella? Voisi olla ruisleivän näköistä salmijakkia, vaahtokarkista olisi juustosiivu ja erilaisista remmeistä muotoiltua metukkaa, lapset oppisivat samalla syömään kunnon ruokaa!
Vihreät kuulat voitaisiin jatkossa muovailla puolitetuiksi ja yhteenliimatuiksi herneiksi ja suklaa tangon voisi tehdä muistuttamaan kalapuikkoa tai jauhenlihakepakkoja
Kommentit (3)
Itse en ymmärrä miksi limut värjätään. Makuaineet eivät värjää limsoja vaan valtavat määrät erilaisia väriaineita lisätään limsoihin. Esimerkiksi Koka- Kola, suomalainen kirjoitusasu tahallinen, on ilman väriaineita kevyesti siniseltä vivahtavan väristä läpinäkyvää haileaa nestettä, samoin appelsiinilimut jotka tosin usein hieman punertavia askorbiinihapon ansiosta- keltaisten limujen väriaine sellaista kiiltävää keltaista massaa joka hohteellaan ärsyttää silmiä.
T nainen41, limutehtaalla Tanskassa töissä ollut
Voisiko suomen kieli olla oikeinkirjoitetun muotoista?
Ja miksi liha pitää aina muokata hedelmien tai kasvisten näköisiksi? Kuten lihapullat ja vartaat?