Helsingin Uutiset: Buffetit ottivat vallan Itiksessä:Riika Pikkuvirran ravintola joutui välittömästi pulaan tien toisella puolella
https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/8817714
Tässä koko tarina on juuri sitä samaa: suomalainen on valmis maksamaan Netflixistä ja uudesta iPhonesta, mutta kotiruoasta ei irtoa kuin parin euron lounasseteli ja sillä halutaan loputon buffapöytä. Sama porukka vielä itkee somessa, kun pienet ravintolat kaatuu ja kaupunkikulttuuri köyhtyy. Totuus on, että vika ei ole yrittäjissä vaan asiakkaissa. Suomalainen haluaa syödä vatsansa täyteen halvalla, eikä arvosta laatua, palvelua tai yrittäjän työtä.
Onhan tämä häpeällistä. Ensin rakennetaan hienot kulttuurikeskukset ja ravintolat, ja heti ensimmäisenä kysytään: "Onko buffa?" Jos ei ole, ovet pysyvät kiinni. Suomalainen on itse vastuussa siitä, että jäljelle jää vain halpabuffat, kebab-kioskien ketjut ja saman makuiset muusit muovikiposta. Onko tämä nyt se suomalainen "ruokakulttuuri"?