Ei italialainen ruoka ole sen parempaa kuin suomalainen
Joo, olette voinut syödä Italiassa jossain ravintolassa hyvää pizzaa tai lasagnea tai pihviä mutta se ei ole todellakaan se mitä normaalit italialaiset syö. Ei siellä syödä mitään monipuolista tai tuoretta, kunhan jotain on lautasella.
Kyllähän Suomessakin turisteille tarjotaan hyvää ruokaa, ja kalliissa ravintoloissa on tietenkin hyvää ruokaa.
Kommentit (11)
Keskiverto suomalainen syö Ikean uunissa paistettuja sikanautapullia ja ikivanhassa rasvassa keitettyjä ranskalaisia. Koristeeksi laitettu persilja jää lautaselle.
Kyllä joku halvin lasagne on silti parempaa kuin makaronilaatikko tai karjalanpaisti.
Olen saanut varsin karmeaa ruokaa Italiassakin.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä joku halvin lasagne on silti parempaa kuin makaronilaatikko tai karjalanpaisti.
Ei ole!
Minusta suurin ero on siinä, että Italiassa usein pienissä ja edullisissakin ravintoloissa saa yksinkertaista mutta tuoreista aineksista hienosti valmistettua ruokaa. Meillä yleensä puoliksi pakasteista lämmitettyjä perusannoksia.
Täälläkin saa upeita herkkuja kun vaivautuu itse tekemään. Sesonkiruoat parsasta uusien perunoiden kautta sieniin ovat jotain sellaista, mitä maailmalla ei saa rahallakaan. Myös tuore suomalainen kala on makuelämys, jota maailmalla kaipaa.
Ok, tässä puhuu taas joku joka
a) ei ole koskaan käynyt Italiassa
b. on käynyt vain turistirysässä
c. luulee että italialainen ruoka = pizza ja pasta....
Otahan ensin selvää asioista
Kyllähän italiassa on kasvisten kasvukausi huomattavasti pidempi, joten ovat hiton paljon maukkaampia ja mehevämpiä kuin Suomessa.
Kotimaiset mauttomat kittaset tomaatit ovat yksi iso vitsi. Täällä ei pitäs niitä kasvattaa ollenkaan.
Salaatin lehdet ja yrtit ehkä onnistuu.
Kyllähän täällä nyt pastaa ja pitsaa onnistuu puu uunissa tekemään, mutta mihin auringon valo vaikuttaa on säälittäviä.
Miksi tämä aloitus, ethän tiedä asiasta mitään?