Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten teette täytetyt paprikat? Mitä laitatte sisälle?

Vierailija
26.08.2025 |

Tekisi mieli tehdä täytettyjä paprikoita, mutten osaa. Olisiko teillä jotain herkullista ohjetta? :)

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlella saat vaikka mitä ohjeita.

Itse en käytä ohjeita, joten laitan esim. jauhelihaa, kasviksia, juustoa (Auraa, fetaa, juustoraastetta tms). Joku toinen voisi laittaa lisäksi myös esim. riisiä, itse en sitä käytä.

Vierailija
2/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan pelkästään maustettua riisiä ja päälle sitten juustoraastetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

erilaisia kasviksia ja vaikka fetaa tai tofua. Kesäkurpitsaraasteesta saa kivasti mehevyyttä. Juustoa päälle tai täytemassaan, niin homma pysyy kasassa. 

Vierailija
4/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi joku näpertäisi tuollaista? Paprikat raakana. Mitään jauheliha-riisipöperöä en syö.

Vierailija
5/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim. riisiä ja jauhelihaa, tai riisiä ja reilusti yrttejä, tai linssi-tomaatti-kesäkurpitsapaistosta täytteeksi, tai mozzarellaa ja kesäkurpitsaa... Mitä vaan mitä sattuu olemaan.

Vierailija
6/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

On jäänyt tekemättä sen takia, että täyte resepteissä on aina jauhelihaa, josta en niin kauheasti pidä. Enkä ole keksinyt vaihtoehtoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi joku näpertäisi tuollaista? Paprikat raakana. Mitään jauheliha-riisipöperöä en syö.

 

Koska on hyvää.

Vierailija
8/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

erilaisia kasviksia ja vaikka fetaa tai tofua.

Kesäkurpitsaraasteesta saa kivasti mehevyyttä. Juustoa päälle tai täytemassaan, niin homma pysyy kasassa. 

 

Tofu ei ihmisen ruokaa.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaamista siinä nyt ei juuri vaadita. Senkuin kaivertaa paprikat ja leikkaa halutessaan "hatun" yläosasta päälle. Täyte valmistetaan pannulla ja sullotaan sitten niihin kaiverreittuihin paprikoihin. Paprikat asetetaan kattilaan tai muuhun astiaan, maustettuun tomaattikastikkeeseen (murskaan tai muuhun) kiehumaan kannen alle.

Vierailija
10/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On jäänyt tekemättä sen takia, että täyte resepteissä on aina jauhelihaa, josta en niin kauheasti pidä. Enkä ole keksinyt vaihtoehtoa.

 

Ei ole vain jauhelihaa, reseptejä on pilvin pimein.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mikä sen jauhelihan muka korvaa täytteessä? Ei ainakaan kesäkurpitsa tai muu kasvis. Pitäisi sen korvikkeen sentään joku yhtä täyttävä yms. olla kuin mitä jauheliha on.

Vierailija
12/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Osaamista siinä nyt ei juuri vaadita. Senkuin kaivertaa paprikat ja leikkaa halutessaan "hatun" yläosasta päälle. Täyte valmistetaan pannulla ja sullotaan sitten niihin kaiverreittuihin paprikoihin. Paprikat asetetaan kattilaan tai muuhun astiaan, maustettuun tomaattikastikkeeseen (murskaan tai muuhun) kiehumaan kannen alle.

 

Uuniin tai grilliin, ei niitä keitetä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No mikä sen jauhelihan muka korvaa täytteessä? Ei ainakaan kesäkurpitsa tai muu kasvis. Pitäisi sen korvikkeen sentään joku yhtä täyttävä yms. olla kuin mitä jauheliha on.

 

Broileri, sienet.

Vierailija
14/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esikeitä paprikat. Paista jauhelihasta, tomaattimurskasta, sipulista ja kesäkurpitsasta hyvin maustettu (itse laitan chiliä ja pippureita) tukeva kastike ja laita esikeitettyjen paprikoiden sisään. PIntaan kunnolla juustoa ja paisto uunissa vähän tummaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On jäänyt tekemättä sen takia, että täyte resepteissä on aina jauhelihaa, josta en niin kauheasti pidä. Enkä ole keksinyt vaihtoehtoa.

Jauhelihan sijaan voi käyttää ihan mitä tahansa muuta lihaa sopivan pieninä palasina. On se sitten nyhtöpossua, kinkkusuikaletta, broileria, pekonia, nautaa... Jos et halua lihaa, sinne voi laittaa myös jotain kasvisproteiinia. Jos et käytä kasvisproteiineja, täytä paprikat pelkillä kasviksilla tai kasviksilla ja juustolla (mikä tahansa käy).

Vierailija
16/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ui saakeli, pitäsikin tehdä pitkästä aikaa täytettyjä paprikoita. Kiitos ap ideasta!

Vierailija
17/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Osaamista siinä nyt ei juuri vaadita. Senkuin kaivertaa paprikat ja leikkaa halutessaan "hatun" yläosasta päälle. Täyte valmistetaan pannulla ja sullotaan sitten niihin kaiverreittuihin paprikoihin. Paprikat asetetaan kattilaan tai muuhun astiaan, maustettuun tomaattikastikkeeseen (murskaan tai muuhun) kiehumaan kannen alle.

 

Uuniin tai grilliin, ei niitä keitetä.

 

 

Todellakin keitetään niissä resepteissä, mitä minä olen katsonut. Mutta olenkin katsellut lämpimien maiden reseptejä, en suomalaisia versioita.

Vierailija
18/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On jäänyt tekemättä sen takia, että täyte resepteissä on aina jauhelihaa, josta en niin kauheasti pidä. Enkä ole keksinyt vaihtoehtoa.

Tuossa on 3 ohjetta, joista vain yhdessä on jauhelihaa

https://www.valio.fi/reseptit/taytetyt-paprikat/

 

Vierailija
19/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Osaamista siinä nyt ei juuri vaadita. Senkuin kaivertaa paprikat ja leikkaa halutessaan "hatun" yläosasta päälle. Täyte valmistetaan pannulla ja sullotaan sitten niihin kaiverreittuihin paprikoihin. Paprikat asetetaan kattilaan tai muuhun astiaan, maustettuun tomaattikastikkeeseen (murskaan tai muuhun) kiehumaan kannen alle.

 

Uuniin tai grilliin, ei niitä keitetä.

 

 

Todellakin keitetään niissä resepteissä, mitä minä olen katsonut. Mutta olenkin katsellut lämpimien maiden reseptejä, en suomalaisia versioita.

 

 

Löytyy myös Suomesta sellaisia reseptejä. Blogeista ja mm. täältä: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/396906/T%C3%A4ytetyt%20paprika…

 

Vierailija
20/28 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

On jäänyt tekemättä sen takia, että täyte resepteissä on aina jauhelihaa, josta en niin kauheasti pidä. Enkä ole keksinyt vaihtoehtoa.

Tuossa on 3 ohjetta, joista vain yhdessä on jauhelihaa

https://www.valio.fi/reseptit/taytetyt-paprikat/

 

Kiitos!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kuusi seitsemän