Hillojen tekijä-taiturit, kertokaa mitä teen väärin 😄
Olen tehnyt nyt kahtena vuonna punaherukkahilloa.
Reseptissä on että marjoja 4dl, vettä 2,5 dl ja hillosokeria 1 kg. Ja aina tulee tosi vetistä.
Niin tuli nytkin, vaikka puolitin veden määrän. Mikä ihme tässä menee pieleen? Ei tuo mitään hilloa ole 😂
Vai hetkinen. Nyt juuri kun tätä kirjoitan ja haen vertailevia ohjeita, niin tässä ohjeessa hillosokeri käsketään lisätä kylmiin marjoihin, ja kuumennus aloitetaan vasta sitten. Siitäkö johtuu??
Kommentit (45)
Voiko tuota nyt mitenkään enää pelastaa? Tekisi mieli heittää mäelle. Ap
Kyllä hillosokeri lisätään yleensä kiehuviin marjoihin.
Eihän tuo kuulosta muulta kuin, että keittoaika on jäänyt liian lyhyeksi. Keittele hiljalleen niin kauan kun koostumus on sellaista kuin haluat.
Vierailija kirjoitti:
Voiko tuota nyt mitenkään enää pelastaa? Tekisi mieli heittää mäelle. Ap
Liivatetta.
Keitin kiehuvaksi ja annoin sitten porista 15 minuuttia. Ap
4dl marjoja ja kilo!!! sokeria??
Ite laittaisin litran marjoja (0,5kg), desin vettä että alkaa kiehua ja enintään puoli pakettia hillo- ja marmeladisokeria (se raesokeripaketin kokoinen paketti).
Keitän marjat juuri ja juuri pehmeiksi, survon vähän ja sitten sulatan sokerin sekaan ja annan jäähtyä.
Liian kypsiä marjoja, mutta ei kai sitä kukaan hillona käytä, pitää siivilöidä kuoret ja siemenet, pektiinillä saostuu.
Vettä hilloon? Sokerin suhde marjoihin tuntuu ihan oudolta.
(oikea suhde näppituntumalla 1 l punaherukoita. 3 dl hillosokeria ???)
Vierailija kirjoitti:
Siis voi heIvetti, kun noita eri ohjeita nyt katson. Olenko löytänyt netin ainoan ohjeen, jossa EI sanota että sokeri lisätään vasta kuumiin marjoihin? 🙈 Ap
1 kg marjoja
1 paketti marmeladisokeria
desi vettä
durbon marjoja ja keitän vähän ja sitten sokeri joukkoon. Keitän 10 min tai enemmän jos marjat ei oo pehmenneet
aina toimii
Eikö suhde ole yleensä 2 kg marjoja ja kilo hillosokeria? Ja tähän desi vettä.
Vierailija kirjoitti:
Keitin kiehuvaksi ja annoin sitten porista 15 minuuttia. Ap
Joo se jämähtää kun jäähtyy
sulla on liian vähän marjoja ja liikaa sokeria
Hillosokeripaketin kyljessä on kyllä ohje
Hei camoon! 4dl marjoja????? ja kilo hillosokeria?
Marjoja 4l / 2 kilo ja siihen desi vettä ja kilo hillosokeria
Tosiaankin liikaa vettä ja myös liikaa sokeria suhteessa marjojen määrään. Hillosokeripakkauksen kyljessä lukee muuten ohjeet, joita kannattaa noudattaa.
Vierailija kirjoitti:
Voiko tuota nyt mitenkään enää pelastaa? Tekisi mieli heittää mäelle. Ap
Perunajauholla kiisseliksi, mutta olitkin jo keittänyt kokoon.
Miksi trollaat? Ihan typerä keksitty aloitus taas.
Ohje on 4 litraa marjoja ja 1 kg hillosokeria ja desi vettä
Vierailija kirjoitti:
Mun makuun nää on makeita, puolitan yleensä sokerin määrän tai vielä vähemmäksi. Teenkin vain viikoksi kerrallaan enkä yritä säillöä satoa hilloamalla vaan otan hillomarjat pakasteesta.
6
Vierailija kirjoitti:
Ohje on 4 litraa marjoja ja 1 kg hillosokeria ja desi vettä
Minun lyötämäni ohje on 4 litraa marjoja, 1 kg sokeria ja 2 dl vettä.
Ja siis tosiaan 4 litraa on marjoja, ei 4 desiä, sorry 😂 meni mittayksiköt sekaisin kun noita ohjeita kyttäsi. Ap
Siis voi heIvetti, kun noita eri ohjeita nyt katson. Olenko löytänyt netin ainoan ohjeen, jossa EI sanota että sokeri lisätään vasta kuumiin marjoihin? 🙈 Ap