Viipalekurkkujen resepti? Onko jollain kiltillä hyvä resepti, erilainen vaikka ulkomailta?
Säilöntäresepti jossa liemen suhde on joku muu kuin osat: 1 väkiviinaetikka, 1 sokeri ja 2 osaa vettä?
Säilyvyyden kannalta kun tässä tavanomaisessa reseptissä on etikkaa enemmän kuin tarvitaan.
Kommentit (11)
https://kotiliesi.fi/resepti/makeat-kurkkuviipaleet/
Tää on mun suosikki resepti, vaikka tässäkin etiikkaa on samalla suhteella
Tässä on etikkaa hiukan vähemmän. En ole kokeillut.
Vierailija kirjoitti:
https://kotiliesi.fi/resepti/makeat-kurkkuviipaleet/
Tää on mun suosikki resepti, vaikka tässäkin etiikkaa on samalla suhteella
Etikkaa on hiukan vähemmän kuin avauksen suhteessa. Luulen myös että halutessaan voi lisäksi ottaa puoli desiä lisää etikkaa pois.
Puolisolleni ei kelpaa kurkut valittaa etikasta, vaikka säilöntäkurkuissani ei ole etikkaa lainkaan.
Samoin haluaisi että kasvatan kasvihuonekurkkuja ja ne kelpaisi, vaan ei avomaankurkut. Vaikka oikeasti ei nekään kelpaisi kun ei kasviksista tykkää. Sanoisi suoraan, että kasvikset ei kelpaa, kun se kerran näkyy jo päällekin päin.
Miksi et itse katso? Tuolta löytyy tuhat ojetta ????
Amerikkalaiset maustekurkut. Kannattaa hoksata se että heillä on hiukan erilainen säilöntäkulttuuri. Heillä on ns. umpiominen paremmin hallussa, ja on sellaisia säilöntäpurkkejakin paremmin saatavilla (?)
Suomalaisten reseptien etikkamäärä on sillä tasolla, että vaikka umpioiminnen epäonnistuisi niin mitään ruokamyrkytysvaaraa ei ole.
Itse ostin suolakurkkuja koko pelti purkillisen ja siivutin ne, ostin myös avomaan kurkkuja ja laitoin ne lasi purkkiin johon kaadoin peltipurkin liemen. suopi nährä laittaako suun napsamaan.
Käytä valmis liemi toisesta tölkistä. Niin saat parhaat.
Chilejä olen säilönyt liemeen jossa on 5dl vettä ja 1dl väkiviinaetikkaa. 2rkl suolaa ja 1rkl sokeria +säilönäaine pakkauksen ohjeen mukaan. Tämä liemi kaadetaan kuumana lasipurkeissa olevien chilien päälle, jotka halkaistuna/viipaloituna tai kokonaiset reijitettyinä.
Säilyy vuosia. Etikan minimimäärään voi saada tästä vinkkiä.
Tästä tulee ns. kaupan/pizzeerioiden chilejä.
Habanerot ja muut vahvat chilit olen laittanut raakana tehosekoittajaan ja ajanut tahnaksi. Sitten etikkaa ja suolaa reippaasti. Niin paljon että notkeutuu ja saa pieneen lasipurkkiin valutettua.
Jippo on se että on sen verran vahvaa ainetta että ei paljon voi ruokaan laittaa ja täten etikan ja suolan määrällä ei ole merkitystä. Toki joku raja tuossa suolan määrässä mitä laittaa säilykkeeseen.
Mulla on, mutta en voi laittaa sitä, koska olen tuhma.