Paras venäläinen ruoka? Borssikeitto? Mikä on?
Kommentit (18)
Blinit, suolakurkut ja smetana. Ei borssikeitossakaan mitään vikaa ole.
Enpä ole vielä keksinyt, jos karjalanpaisti ei ole venäläinen, kun "karjala"
En oo kokkamaassa vaan menossa venäläiseen ravintolaan.t.ap
Vierailija kirjoitti:
En oo kokkamaassa vaan menossa venäläiseen ravintolaan.t.ap
Kannattaa siellä ravintolassa esittää tämä sama kysymys.
Vierailija kirjoitti:
En oo kokkamaassa vaan menossa venäläiseen ravintolaan.t.ap
Mistä löytyy?
Boasikeitto on alunperin ukrainalainen ruoka, ei venäläinen!
Ap, Borssi (ukr. , ven. , borštš, puol. barszcz) eli punajuurikeitto on alkuperältään ukrainalainen hapanimelä keitto, jonka Unesco on liittänyt aineettoman kulttuuriperinnön luetteloonsa ukrainalaisena kansallisruokana.
Käytiin vasta Tallinnassa Troikassa syömässä. Suolakurkkuja, hunajaa ja smetanaa, sekä blinejä. Tuota mainittua karhuakin olen joskus syönyt.
Pidän venäläisestä ruuasta, vaikka inhoan Puten nykyistä politiikkaa ja hyökkäyssotaa.
Seljanka, vaikka onkin alkuruoka.
Silloin kait kannattais laittaa tänne sen ravintolan menu.
Tässä nyt vaikka alkuun: https://thatswhatshehad.com/russian-food-guide/
Olikohan aloitus trollaus, kun otsikkoon jo laitettiin borssikeitto venäläisenä ruokana?
Venäläinen keittiö on hyvin alkeellinen, suorastaan primitiivinen. Siellä ei ole ruokakulttuuri koskaan kehittynyt itsenäisesti sitten luolamiesten nuotiokokkauksen. Valtaosa Venäjään liitetyistä herkuista on tuotu sinne naapurimaista ja kauempaakin. Kaiken tuo kansa varastaa ja kopioi, oma tuotanto on lähinnä skeidaa. Myös ruoassa.
Blinit ovat nimenä alkuperäinen venäläistuote, mutta toki simppeli pannukakku/lettu on kautta maailman tunnettu ruoka joka keksittiin heti viljanviljelyn myötä leivän ohella jossain kaksoisvirranmaassa eka kerran ja siitä lähtien se on tunnettu eri muodossa ja reseptein eri viljoja käyttäen kaikkialla. Ei liene kansaa ilman omia lettujaan, paitsi viidakoissa alkuasukkaat, joilla ei ole viljaa käytössään.
Toki blinit ovat hyvejä ja tietysti täytettynä erilaisin maukkain herkuin. Perinteiset täytteet kuvastavat hyvin venäläisen keittiön innovatiivisuutta. Ne ovat simppeleitä aineksia jotka lähinnä pilkotaan ja lusikoidaan letuille. Useimmissa maailman muiden kulttuurien lettukesteissä täytteet/lisukkeetkin ovat vähän kehittyneempiä/monimutkaisempia, kuten hilloja tai siirappeja tai vaikka liha-riisiseoksia, jotka on erikseen valmistettu.
Pikkusen tarvis lisätietoa. Mihin tilaisuuteen ajattelit kokata?