Fazerin pienennetty suklaalevy
https://www.hs.fi/talous/art-2000011354727.html
Kuvissa näyttää paksummalta kuin perinteinen 200 gramman levy.
Taxfree-kaupoissa on yleensä myyty paksumpaa versiota, mutta se ei minusta ole maistunut yhtä hyvältä kuin ohut.
Kommentit (20)
Ostan nykyään suklaan sijasta tuoretta pullaa. On hyvää ja rahaa säästyy.
Vierailija kirjoitti:
Lopetin Fazun suklaiden syömisen kokonaan. Ahneita paskiaisia.
Juu, boygottiin pantu.
Eikö se ole vain hyvä, että pakkauskoot pienenee.
Ihmiset ehkä ahmii vähemmän, ja herkuttelee kohtuullisemmin.
Varmaan taas asiakkaiden toiveesta. Koskakohan ne alkaa tehdä 25g suklaalevyjä 🤔
Minäkin katsoin kaupassa, että jaa, siinä olisi neljä Fazerin levyä kympillä. Sitten katsoin, että mitä vettua? 95 grammaa :D Kilohinta yli 26 euroa.
Vierailija kirjoitti:
Lopetin Fazun suklaiden syömisen kokonaan. Ahneita paskiaisia.
Ketään ei kiinnosta syötkö sä vai et..
Inflaatio on vielä sitkeässä esim lidlissä hinnat ovat puolen vuoden aikana nousseet 10-50% monessa tuotteessa joita käytin aikaisemmin joten lopetin niiden käytön,kuka vielä kehtaa valehdella että inflaatio on mennyttä aikaa?
Tuon artikkelin suklaalevyjen kappalehintoja ei ole ilmoitettu, mutta kilohinnat ovat todistettavasti väärin.
200 gramman kilohinnaksi on ilmoitettu 24.95 €/kg, mikä tekee kappalehinnaksi 4.99 €. Aika kallista, mutta kuitenkin mahdollinen hinta.
95 gramman levyn kilohinnaksi on ilmoitettu 34.47 €/kg, mikä ei voi pitää paikkaansa, koska silloin suklaalevyn hinta olisi 3.27465 €. On tasan varmaa, että suklaalevyllä ei ole mitään puolen sentin kieppeille ulottuvaa desimaalihintaa.
Siispä artikkeli on joka tapauksessa virheellinen.
Kokoa saa kyllä pienentää, kuten kaikissa herkuissa, mutta hinta pitää sit laskea kanssa! Esim. Taffelin juustonaksupussit pieneni vaivihkaa 45 g, mutta hinta pysyi ennallaan. Hävytöntä.
Vierailija kirjoitti:
Kokoa saa kyllä pienentää, kuten kaikissa herkuissa, mutta hinta pitää sit laskea kanssa! Esim. Taffelin juustonaksupussit pieneni vaivihkaa 45 g, mutta hinta pysyi ennallaan. Hävytöntä.
Tää on ihan perus. Kaikki käyttää tätä. Esim Apetit pakaste oli ennen 750g ja nyt ollut 700g. En olisi huomannut jos ei reseptissäni olisi ollut tuo alkuperäinen paino.
Vierailija kirjoitti:
Tuon artikkelin suklaalevyjen kappalehintoja ei ole ilmoitettu, mutta kilohinnat ovat todistettavasti väärin.
200 gramman kilohinnaksi on ilmoitettu 24.95 €/kg, mikä tekee kappalehinnaksi 4.99 €. Aika kallista, mutta kuitenkin mahdollinen hinta.
95 gramman levyn kilohinnaksi on ilmoitettu 34.47 €/kg, mikä ei voi pitää paikkaansa, koska silloin suklaalevyn hinta olisi 3.27465 €. On tasan varmaa, että suklaalevyllä ei ole mitään puolen sentin kieppeille ulottuvaa desimaalihintaa.
Siispä artikkeli on joka tapauksessa virheellinen.
Kävikö mielessä, että tuo ilmoitettu kilohinta olisi pyöristetty?
Myös tuotteiden "laadut" ovat heikentyneet, vastaan tuli Valion arki emmental mikä on nykyään kumimaista ja vaikea leikata terävällä juustohöylällä kohta joutuu suurimman osan jättämään kauppaan.
Lidl pakaste juurekset missä perunakuutiot mukana vuotta sitten 0,95€ pussi nyt 1,39€ pussi joten ihan kiva prosentuaalinen nousu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuon artikkelin suklaalevyjen kappalehintoja ei ole ilmoitettu, mutta kilohinnat ovat todistettavasti väärin.
200 gramman kilohinnaksi on ilmoitettu 24.95 €/kg, mikä tekee kappalehinnaksi 4.99 €. Aika kallista, mutta kuitenkin mahdollinen hinta.
95 gramman levyn kilohinnaksi on ilmoitettu 34.47 €/kg, mikä ei voi pitää paikkaansa, koska silloin suklaalevyn hinta olisi 3.27465 €. On tasan varmaa, että suklaalevyllä ei ole mitään puolen sentin kieppeille ulottuvaa desimaalihintaa.
Siispä artikkeli on joka tapauksessa virheellinen.
Kävikö mielessä, että tuo ilmoitettu kilohinta olisi pyöristetty?
Jaa mitä? Mitä kilohinnassa 34.47€ on pyöristetty?
Jos kappalehinta on 3.27 €, on kilohinta noin 34.42€.
Jos kappalehinta on 3.28 €, on kilohinta noin 34.53€.
Millä pyöristyssäännöllä saat kummankaan kilohinnan muuttumaan muotoon 34.47€?
Ei tämä nyt kerto- ja jakolaskua vaikeampaa matematiikkaa ole. Minusta jopa toimittajien pitäisi osata kerto- ja jakolasku. Tai jos sitä ei osata, niin olisi kohteliasta ilmoittaa edes lähtötiedot, että voi itse laskea oikeat tulokset.
"Jos kappalehinta on 3.27 €, on kilohinta noin 34.42€.
Jos kappalehinta on 3.28 €, on kilohinta noin 34.53€.
Millä pyöristyssäännöllä saat kummankaan kilohinnan muuttumaan muotoon 34.47€?"
Lisään tähän vielä, että jos 95 gramman levyn kappalehinta on 3.27 € ja puoli senttiä päälle, niin kilohinta on pyöristettynä 34.47€. Kieltäydyn uskomasta, että suklaalevyn hinnassa olisi käytössä puolikkaat sentit.
Ihan turhan isoja ne levyt ovat olleetkin. Ruususuklaa oli juuri tuon pienen levyn kokoinen ja sen suurempaa ei Kait silloin tehtykään. 1980-luku sai aikaan kaikkien pakkausten koon kasvun. Mihin kukaan ihminen tai mikään perhe tarvitsee tarjousten 4x200 g suklaata.
Jos fazer möisi noita levyjä joissa yksi pala niin niiden kilohinta olisi about 500 € / kg, mutta levy vain 2 euroa!
Makuasioita. En ole tuota uutta syönyt, mutta mun mielestä on maun kannalta kivaa, jos pala on paksu. Ainoa huono puoli on, että silloin tulee enemmän energiaa yhdestä palasta, mutta suutuntuma on itelle parempi.
Mun lapsuudessa oli muistaakseni jotain 50 gramman perussuklaalevyjäkin, hyvin ohuita, muistankohan oikein.