Miten jotkut pystyy vetämään niin paljon makeaa?
Tämä ei nyt tapahtunut tänään vaan on tästä aikaa. Brunssilla oltiin ja kun otin ruokaa, en voinut olla noteeraamatta että moni - ihan normaalipainoinen - mätti lautasen täyteen kaikenlaisia herkkuja. Itsekin kyllä otin pienen palan kakkua ja jonkun vanukkaan, mutta yhtään enempää en pystynyt. En sitten tiedä veikö ko. tyypit koko pöytäseurueelle, mutta osa ainakin vaikutti olevan samaa seuruetta. Ei se minulle kuulu muuten, mutta eikö tuollaisesta tule jo huono olo? Näytti olevan vähän ajatus että kaikkea pitää maistaa, kolmea erilalaista kakkua, muita jälkiruokia, keksejä ja donitseja sekä jotain muutakin taisi olla.
Kommentit (15)
Mulla ei ole tapana kyylätä muita mitä syövät ja mitä juovat.
Ihmettelin reseptissä myös suurta sokerin määrää kun leivoin keksejä ja tuloksena oli aivan ällömakeita sokeripommeja. Reseptin kommenttikenttä kuitenkin oli täynnä ylistelyjä miten hyviä ja maistuvia keksejä tuli, en ymmärrä onko kaikki jotain hemmetin makuaistinsa tuhonneita sokerihiiriä.
Ei tule huono olo. Voin vetää 1,5 litraa jäätelöä ja 1,5 suklaalevyä päivän aikana.
Hahaha olikohan mä joku sun brunssiseurueeseen kuuluvista 😆 Ainakin voisin olla, koska mulla on sokerihammas 🥰
Mulla on luontainen lahja ja olen myös hionut sitä vuosikausien harjoittelulla.
Vierailija kirjoitti:
Mulla ei ole tapana kyylätä muita mitä syövät ja mitä juovat.
Tuo onkin tyypillistä syömishäiriöisten käytöstä.
Jos on ikänsä ollut sokerihiiri ja vetänyt paljon makeaa ei se tunnu liian makealta vaan juuri sopivalta. Ei minua ainakaan kiinnosta miten muut syö, itse syön aika paljon herkkuja.
Mieltymys makeaan on ihmiselle luontaista. Erot ihmisten välillä johtuvat geeneistä ja hormoneista.
Maailmassa on paljon ihmeellisiä asioita. Varmaan he kompensoivat jotain tunnetta toisella tunteella kuten näläntunnetta makeisilla.
Vierailija kirjoitti:
Mieltymys makeaan on ihmiselle luontaista. Erot ihmisten välillä johtuvat geeneistä ja hormoneista.
Pitääköhän se selitys edelleen paikkansa, että luonnossa esiintyvä makea ei ole myrkyllistä, ja sen tähden ihmisten on ollut turvallista syödä makeaa. Siitä sitten tullut luontainen meiltymys.
Itselläni oli vuosikymmenen ajan vaihe, ettei makeaa tehnyt niin mieli, vaan kaikki suolainen maistui. Roskaruoka ym. Ajattelin, että olen kasvanut siitä makean syömisestä pois. No, myöhemmin olen taas kouluttanut itseni tykkäämään paljonkin makeista herkuista ja nykyään tykkään sekä suolaisesta että makeasta.
Omalla kohdallani olen todennut, että mitä pidempään syö terveellisesti ja välttelee roskaruokia ja makeita herkkuja sitä helpompaa on olla himoitsematta niitä epäterveellisiä.
Tulee mutta olen sokeri addikti.