Valmis pitsataikina pakastealtaasta - paras keksintö!
Näin saa helposti ja nopeasti maukasta pitsaa. Mun pitsakivi hajosi, mutta tajusin, että ihan saman asian ajaa, kun kuumentaa tavallaisen uunipellin uunissa.
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Munkin kivi hajosi. Kolmeen osaan.
Mulla kahteen! Siihen tuli halkeama heti ensimmäisellä käyttökerralla, minkä jälkeen se kesti vielä pari kertaa. Mutta tosiaan pitsakivi on ihan tarpeeton. Uunipelti ajaa saman asian.
Ihmisillä on harhaluulo, että pizzakivi olisi tavalliseen uuniin paras ratkaisu, koska se toimii ravintolaolosuhteissa, missä pizzoja paistetaan suuria määriä. Hiiliteräspannun lämmönjohtokyky on kuitenkin kiveä selvästi parempi ja sen avulla pääsee hyviin paistotuloksiin matalammissa lämpötiloissa kuin pizzakivellä.
Kai se kivi halkeaa jos laitat pakkasesta kylmän taikinan sen päälle.
Vierailija kirjoitti:
Kai se kivi halkeaa jos laitat pakkasesta kylmän taikinan sen päälle.
Joo, just niin se pizzan paistaminen tapahtuu. Hienosti päätelty.
Itse teen pizzataikinan 10 minuutissa aamulla hyvin pienellä määrällä kuivahiivaa. Taikina on riittävästi noussut iltapäivällä.
Voiko pitsan paistaa teflonpannulla jossa on päällä lasikansi ? Olisi aika energiataloudellinen.. Siis keittolevyllä ? Uuni lämmittää paljon turhaa.
Vierailija kirjoitti:
Voiko pitsan paistaa teflonpannulla jossa on päällä lasikansi ? Olisi aika energiataloudellinen.. Siis keittolevyllä ? Uuni lämmittää paljon turhaa.
Ehkä, mutta pitäisi ensin paistaa se pohja toiselta puolelta, kääntää ja laittaa sitten vasta täytteet. Ei se pohja muuten kypsy.
Munkin kivi hajosi. Kolmeen osaan.