Paras mansikkakakkuohje?
Itse en mansikoista tykkää enkä mansikkaleivonnaisista, mutta perheelle ajattelin kermakakun tehdä juhannukseksi. Millä on paras kostuttaa ja laitetaanko kakkupohjaan muuta kuin kermaa ja mansikoita?
Kommentit (3)
Vierailija kirjoitti:
Paras: kolmeosainen mutta helppo, koko pellin mansikkakakku, mutta vain jos Sinulla on 20 - 24 tuntia aikaa ENNEN tarjoilua:
POHJA: 200 g huoneenlämpöistä voita vaahdotetaan 2 dl sokerin kanssa, lisätään 2 munaa edelleen vatkaten. Sekoita 5 dl vehnäjauhoja ja 2 teelusik. leivinjauhetta eri kulhossa ja lisää ne seokseen, hämmennä tasaiseksi, kippaa pellille jossa voipaperi. Pistele haarukalla reikiä, työnnä uuniin ja paista 200 asteessa 10 minuuttia. Älä ota uunia pois päältä mutta ota kakkupohja tietysti ulos sieltä.
MANSIKAT: Ripottele 600 g mansikoita tuon kakkupojan päälle, leikattuina pieniksi palasiksi.
SITTEN: Yhdistä kulhossa 400 g kermaviiliä, 150 g ranskankermaa, 1 dl sokeria, 2 teelusik. vaniljasokeria ja 3 munaa. Kippaa hitaasti mansikoiden päälle niin että riittää koko pellille. Paista samassa 200 asteessa 20 minuuttia. Valmis, mutta:
ET SAA liikuttaa, heilautella, ottaa maistiaispalaisia &n
Tämä on jokin mansikkapiirakka. Mamman mansikkapiirakka tyylinen kermaviilipiirakka.
Mimusta voi kostuttaa jollain Spritella, sitruunalimsalla tms. Itse tykkään laittaa pohjille kevyesti vadelmahilloa, paljon mansikoita viipaloituina ma kerma-rahkaa. Tai sitten mansikka-Brita.
Paras: kolmeosainen mutta helppo, koko pellin mansikkakakku, mutta vain jos Sinulla on 20 - 24 tuntia aikaa ENNEN tarjoilua:
POHJA: 200 g huoneenlämpöistä voita vaahdotetaan 2 dl sokerin kanssa, lisätään 2 munaa edelleen vatkaten. Sekoita 5 dl vehnäjauhoja ja 2 teelusik. leivinjauhetta eri kulhossa ja lisää ne seokseen, hämmennä tasaiseksi, kippaa pellille jossa voipaperi. Pistele haarukalla reikiä, työnnä uuniin ja paista 200 asteessa 10 minuuttia. Älä ota uunia pois päältä mutta ota kakkupohja tietysti ulos sieltä.
MANSIKAT: Ripottele 600 g mansikoita tuon kakkupojan päälle, leikattuina pieniksi palasiksi.
SITTEN: Yhdistä kulhossa 400 g kermaviiliä, 150 g ranskankermaa, 1 dl sokeria, 2 teelusik. vaniljasokeria ja 3 munaa. Kippaa hitaasti mansikoiden päälle niin että riittää koko pellille. Paista samassa 200 asteessa 20 minuuttia. Valmis, mutta:
ET SAA liikuttaa, heilautella, ottaa maistiaispalaisia tai kuljettaa kakkupaistosta samana päivänä KOSKA SE ON LÖYSÄ, vaan sen pitää jäähtyä!
Ole hyvä!