Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Apuja kakkujen leipojat!!

Vierailija
31.05.2025 |

Hei, olen tekemässä suklaakakkua, johon tulee päälle suklaaganache. Mutta hoksasin että reseptissä on 3 tl glukoosisiirappia, mikä siis ei olekaan sama kuin vaalea siirappi, eikä mulla tietenkään ole glukoosisiirappia kaapissa. Voinko silti korvata sen tavallisella vaalealla siirapilla? Vai onko parempi jättää kokonaan pois ja siis tehdä ganache vain kermasta ja suklaasta (ja voi nokareesta)? En pääse nyt tähän hätään enää kauppaan. Osaisiko joku neuvoa miten kannattaa toimia? Olisin kiitollinen avusta! 

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
31.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätä siirappi pois kokonaan. En koskaan käytä sitä itsekään.

 

Voit vielä halutessasi vertailla netistä eri ganache-reseptejä, jos haluat varmistua kerman ja käyttämäsi suklaalaadun (tumma vai maitosuklaa) suhteesta. Siis reseptejä joihin ei tulekaan glukoosisiirappia. Vaikka ei kuorrutteesi pilalle mene vaikket mitään vertailisikaan, hyvä siitä tulee! 

Vierailija
2/11 |
31.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko ketään leipureita linjoilla??! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
31.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jätä siirappi pois kokonaan. En koskaan käytä sitä itsekään.

 

Voit vielä halutessasi vertailla netistä eri ganache-reseptejä, jos haluat varmistua kerman ja käyttämäsi suklaalaadun (tumma vai maitosuklaa) suhteesta. Siis reseptejä joihin ei tulekaan glukoosisiirappia. Vaikka ei kuorrutteesi pilalle mene vaikket mitään vertailisikaan, hyvä siitä tulee! 

Ok, kiitos kovasti tästä! Jätän pois. En oikein netistä löytänyt reseptiä jossa ei olisi käytetty g-siirappia, niin siksi kyselen. 

Vierailija
4/11 |
31.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Glukoosisiirapin tarkoitus on vaikuttaa rakenteeseen. Oisko sulla hunajaa?

Vierailija
5/11 |
31.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätä kokonaan pois. T. Kondiittori 

Vierailija
6/11 |
31.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

2 tl on niin pieni määrä että se ei vaikuta makuun eikä mihinkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
31.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

3 tl =1 rkl.  Miksi eivät reseptissä käytä loogisia mittoja?

Vierailija
8/11 |
31.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Glukoosisiirappi on niin vähän makeaa että sillä on reseptissä muu kuin makeuttava tehtävä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
31.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlessa on nykyisin tekoäly joka olisi vastannut ap:lle jo aikoja sitten:

Glucose syrup is used in cakes to prevent sugar crystallization, keep them moist, and enhance their overall texture and shelf life. It also contributes to the cake's color and sweetness. 

 

Vierailija
10/11 |
31.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Prevents Crystallization:

Glucose syrup helps to keep sugar from forming crystals, resulting in a smoother, creamier, and more desirable texture in cakes, especially in icings and fillings. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
31.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jätä siirappi pois kokonaan. En koskaan käytä sitä itsekään.

 

Voit vielä halutessasi vertailla netistä eri ganache-reseptejä, jos haluat varmistua kerman ja käyttämäsi suklaalaadun (tumma vai maitosuklaa) suhteesta. Siis reseptejä joihin ei tulekaan glukoosisiirappia. Vaikka ei kuorrutteesi pilalle mene vaikket mitään vertailisikaan, hyvä siitä tulee! 

Ok, kiitos kovasti tästä! Jätän pois. En oikein netistä löytänyt reseptiä jossa ei olisi käytetty g-siirappia, niin siksi kyselen. 

Laita Googlen hakuun kielivalinta suomi. Toinen vaihtoehto on etsiä suomalaisella nimellä, eli esim. mokkapalakuorrute. Itselleni on tullut eteen harvemmin osumia, joissa olisi ollut ainesosana glukoosisiirappi.