Miten ja kuinka usein putsaatte Moccamaster-keitintänne?
Googlailin että heidän omilla sivuilla myydään tätä tuotetta
https://fi.moccamaster.com/products/moccamaster-cleaning-aid
Mutta sitten esim. Clasulla tätä mikä ei kuitenkaan ole tuo Cleaning Aid?
https://www.clasohlson.com/fi/Moccamaster-Kalkinpoisto-kahvinkeittimest…
Niin miksi näitä on eri vaihtoehtoja ja miksei esim. Prismasta löydy mitään merkkituotetta?
Tässä vielä valmistajan viralliset ohjeet: https://fi.moccamaster.com/blogs/kaytto-ja-yllapito/kahvinkeittimen-puh…
Sitten kuitenkin sanotaan että Suomen hanavesi on yleensä pehmeää eli vähäkalkkista. Niin miksei meiltä saa tuota perus pesuainetta sitten mistään mutta jotain kalkinpoistoa on? Eihän se pese vaan poistaa kalkin?
Mulla on nyt helmikuussa ostettu laite enkä ole vielä putsannut kertaakaan muuta kuin laittanut liikkuvia osia silloin tällöin tiskikoneeseen.
Kommentit (22)
Silloin koetan vähä puhdistella kun sitä ei enään huvita katsella. Kerran puhdistin etikalla, alkoi peräpää toimimaan.
Sitä joutuu puhdistamaan kun kaatavat veden keittimeen kahvipannulla jolloin se kerryttää kaiken pskan kitusiinsa.
Neljästi vuodessa kahvinkeittimen puhdistusaineella. Irtoavat osat ehkä noin kahden kk:n välein apk:ssa. Muuten sitten pyyhkäisen puhtaaksi koko keittimen
En ole 14 vuoteen putsannut moccamasteristani kuin kannun ja suodatintelineen. Ei ole ollut tarvetta.
Sitruunahapot ja soodat keittelen aina välillä (toinen irrottaa kahvipapurasvat ja toinen kalkit) niin putkisto ym vastaavat osat puhdistuu ja n.2vkon välein irto-osat+pannu astianpesukoneessa. Ulkopinnat pyyhin silloin tällöin.
Vierailija kirjoitti:
Sitruunahapot ja soodat keittelen aina välillä (toinen irrottaa kahvipapurasvat ja toinen kalkit) niin putkisto ym vastaavat osat puhdistuu ja n.2vkon välein irto-osat+pannu astianpesukoneessa. Ulkopinnat pyyhin silloin tällöin.
Mistä sinne kahvinpapurasvaa menee!?
Painepesurilla pesen aina renkaiden vaihdon yhteydessä.
Vierailija kirjoitti:
Sitä joutuu puhdistamaan kun kaatavat veden keittimeen kahvipannulla jolloin se kerryttää kaiken pskan kitusiinsa.
Niinpä. Minä kaadan veden aina puhtaalla mukilla tai erillisellä kannulla. Kahvi on rasvainen juoma vaikka suuri osa siitä jääkin paperiseen suodattimeen joten pesemätön pannu ei ole todellakaan puhdas.
Käytän kalkinpoistoainetta jossa on fosforihappoa joten se puhdistaa vesisäiliöstä ja putkista kyllä muunkin mahdollisen lian. Sama happo on se kokiksen ainesosa jota syytetään hampaiden sulamisesta.
En ole ikinä putsannut, miksi turhaan. Kyllä ne bakteerit siinä kuolee kun kuuma vesi tulee läpi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sitruunahapot ja soodat keittelen aina välillä (toinen irrottaa kahvipapurasvat ja toinen kalkit) niin putkisto ym vastaavat osat puhdistuu ja n.2vkon välein irto-osat+pannu astianpesukoneessa. Ulkopinnat pyyhin silloin tällöin.
Mistä sinne kahvinpapurasvaa menee!?
Hämmästyttävän monessa kodissakin näkee miten puhdasta vettä lisätään kannulla josta ei juuri näy enää läpi eikä bitumilta näyttävään pohjaan jääneitä sumppejakaan juuri huuhdella pois.
Jatka sen 10+ vuotta jonka moccamaster kestää niin ihme että vesi edes menee läpi.
Vierailija kirjoitti:
En ole ikinä putsannut, miksi turhaan. Kyllä ne bakteerit siinä kuolee kun kuuma vesi tulee läpi.
Bakteereista ei olekaan kyse vaan vedessä on mineraaleja, joita kertyy keittimen putkistoon ja kahvin makuun ja keittimen toimintaan vaikuttaa. T. Kemisti
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sitruunahapot ja soodat keittelen aina välillä (toinen irrottaa kahvipapurasvat ja toinen kalkit) niin putkisto ym vastaavat osat puhdistuu ja n.2vkon välein irto-osat+pannu astianpesukoneessa. Ulkopinnat pyyhin silloin tällöin.
Mistä sinne kahvinpapurasvaa menee!?
Kysytkö tosissasi?
Työpaikan taukohuoneen kahvinkeitin putsattiin kerran hiekkapuhaltamalla niin että sedimentit vain roiskui.
Lämmintä astianpesuainevettä vesisäiliöön pienellä vain siihen tarkoitukseen varatulla pulloharjalla pesen sitten sen säiliön. Pari kolme kertaa puhdas vesi läpi. Joskus voin pestä etikkavedellä, niin että keitin sammutetaan kun noin puolet on valunut, annetaan vaikuttaa puoli tuntia ja sitten annetaan valua loppuun. Taas "huuhtelu" pari kolme puhdasta vesisatsia. Ensimmäinen poistaa rasvaa ja muuta likaa, etikkapesu kalkkia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sitruunahapot ja soodat keittelen aina välillä (toinen irrottaa kahvipapurasvat ja toinen kalkit) niin putkisto ym vastaavat osat puhdistuu ja n.2vkon välein irto-osat+pannu astianpesukoneessa. Ulkopinnat pyyhin silloin tällöin.
Mistä sinne kahvinpapurasvaa menee!?
Kysytkö tosissasi?
Kahvi on kahvia, eikä mitään rasvaa.
Säiliötä en ole puolen vuoden ikäisestä keittimestä vielä pessyt, vesi kaadetaan erillisellä astialla. Muuten ehkä kerran kolmeen viikkoon pesen kaikki irtoavat osat ihan Fairyn kanssa, ja suodatinosan vähän useammin, kannun sitten vähintään kerran viikkoon. Ei ole mitään erityisiä pesuaineita.
Muistattehan, että Moccamasterissa on siemen vesi . Eli sinne jää aina putkistoon vettä.
Otan kaikki irto-osat irti ja kaadan veden pois (ennen pitkiä reissuja sekä), jos pesen keittimen. Eli pesuaine veden jälkeen siemen veden kaato pois. Ja sitten vasta huuhteluvesi keittimeen.
Vierailija kirjoitti:
Muistattehan, että Moccamasterissa on siemen vesi . Eli sinne jää aina putkistoon vettä.
Otan kaikki irto-osat irti ja kaadan veden pois (ennen pitkiä reissuja sekä), jos pesen keittimen. Eli pesuaine veden jälkeen siemen veden kaato pois. Ja sitten vasta huuhteluvesi keittimeen.
Mitä! En ole tiennyt ollenkaan. Missä se siemen lymyilee?
Kukaan ei ilmeisesti pese keitintään mitenkään kun tähänkään kysymykseen ei tullut yhtään vastausta, samoin kuin tuota puhdistusainettakaan ei täällä myydä. Olen hämmästynyt.